dogcatrabbitferretmouseparrotbirdfishturtlelizard
Начало Аквариум Шкаф за аквариум Оборудване на аквариум Препарати Био стартиране на аквариум Стабилизатор на вода Избистряне на вода Витамини за рибки Препарати против алджи Торове за растенията Тестове за водата Лекарства Соли за аквариум Препарати против охлюви Контрол на PH/KH, нитрати, фосфати Препарати за езеротоПрепарати Tetra за вода Препарати JBL за вода Декориране на аквариумаХрани за рибки Автоматична хранилка Контейнери за рибки Тестове за водата Средства за почистване Професионални съвети


SAFE START е революционен нов продукт на TETRA - GERMANY

Подобрител за моментално стартиране на аквариум: създава биологично активен хабитат и позволява непосредствено след напълване на аквариума с вода в него да се пускат рибки.

Съдържа живи бактерии, които осъществяват биологично филтриране на аквариумната вода - благодарение на този продукт можете да избегнете периода от 4-5 седмици, необходим за естествено развитие на поддържащите аквариумното равновесие бактерии, които разграждат нитритите, и да пуснете рибки незабавно след стартиране на аквариума.

Препоръчва се да се постави в аквариумната вода при стартирането на аквариума - дозировка 5 мл препарат на 6 литра аквариумна вода.

 
50ml 14 лв
100ml 21 лв
250 ml 45 лв
 

Sera Filter Biostart - за биологично стартиране на филтър

Sera Filter Biostart се използва с нов аквариум, нов филтър, след подмяна на филтърен материал, както и след всяко чистене на филтъра. Добавя се директно във филтъра. Съдържа високоактивни микроорганизми, разграждащи органичните отпадъци и вредни вещества. Улеснява пречистването на аквариумната вода и биологичния баланс на аквариума.

Sera Filter Biostart се добавя директно във филтъра - така бактериите най-лесно колонизират филтриращия материал, може да се добави и във водата близо до филтъра, както и в дънния субстрат - в грунда на дъното, където препарата разгражда биологичните отпадъци и остатъците от храна.

Производител SERA - Германия

Опаковка за 2000 L
цена 12.5 лв

Tetra Aqua Bactozym

Капсули, съдържащи живи бактерии, които осъществяват биологично филтриране на аквариумната вода. Дозировка: 1 таблетка на 100 литра вода.

Произведени от Tetra - Германия.

 

Кутия 10 капсули
цена 16,80 лв

JBL Filter Start – Бактериален активатор за аквариумен филтър с обем до 3 литра

Концентрация от 15 милиона бактерии, които унищожават замърсяващите вещества във водата, по-специално производните на амоняка и нитритите. Подходящ за филтър с обем до 3 литра.

Употреба: Използва се при инсталиране на нов филтър или нов филтърен материал; след почистване на филтъра; след употреба на медикаменти.
Навлажнете филтърния материал с вода от аквариума, силно разклатете шишенцето и излейте съдържанието му върху филтърната маса. След това стартирайте филтъра. С цел да предпазите пречистващата бактерия, водата в аквариума трябва да се обработи с JBL Biotopol най-малко един час преди да употребите JBL Filter Start

Производител: JBL GmbH&Co., Neuhofen, Germany

Опаковка 10 мл
цена 6.40 лв

Бактериален подобрител за външен филтър JBL FilterBoost - за филтър с обем до 6 литра

  • Бактериален активатор за външен филтър JBL FilterBoost - оптимизира работата и ефективността на филтъра.
  • Чисти бактерии, специално обработени във вид на минерални гранули.
  • Удължава интервалите межу почистванията на филтрите. Подходящо за филтри с обем до 6 литра.
  • Филтриращите хетеротрофни бактерии ефективно унищожават отлаганията във филтъра, като го предпазват от замърсяване / задръстване.
  • Подходящ за всички видове филтри, с филтърен пълнеж на слоеве.

Разпределете необходимото количество от JBL FilterBoost гранулата между 2-3 слоя, колкото се може по-близо до входната страна на филтъра. При почистване на филтъра, заменете гранулите с нови. 25 мл оптимизират ефективността на филтър с обем до 6 литра.

Опаковка 25 мл
цена 6.40 лв

JBL Denitrol – Бактериален активатор за аквариум

Биологичен отстранител на нитритите. Детоксикира водата с формула за бързо стартиране, използвайки високоактивни пречистващи бактерии и ензими.

8 допълнителни бактериални култури за разлагане на протеините (хетеротрофна бактерия), амоняка и нитритите

Пускането на рибките в аквариума може да стане в период от 24 до 48 часа след третиране на водата с JBL Denitrol

Температура на съхранение: не под 0°C

Производител: JBL GmbH&Co., Neuhofen, Germany

JBL Denitrol 100 ml
Цена 14.80 лв

JBL Denitrol 250 ml
29.40 лв

BLUSTART бактериален активатор

Капсули, съдържащи живи бактерии, които осъществяват биологично филтриране на аквариумната вода.

Произведени от Ferplast - Италия.

Кутия 20 броя

цена 24,80 лв