dog cat rabbit rabbit hamster ferret Parrot bird fish Turtle lizard
Куче Котка Гризачи Чинчила Хамстер Фретка Папагал Птици Риби Костенурки Влечуги
Начало Всичко за кучето Промоции Храна за куче Добавки и витамини Лакомства и специалитети Купи за хранене Аксесоари за козина и нокти Хигиена и козметика Повод и нашийник - Автоматични поводи - Анатомична серия ERGO - Подплатени Daytona - Разноцветни Club/Easy - Бродирани Freedog - Метален нашийник/повод - Кожен нашийник класик - Комбиниран повод с душач - Водоустойчив, надписващ се, флуоресцентен - Светлоотразително яке, повод, нашийник - Кожа с кристали - За бебе и малко кученце - Светещ нашийник - Мигаща светлина за нашийник - Giotto - естествена кожа - Circus - еко кожа с обков - VIP - мека агнешка кожа - Hi-Tech серия Арлекино - Champion/Variant - Мек анатомичен Soft- Кожен с камъни - Тренировъчен повод Адресник за идентификация - Въже и колче за връзване - Намордник - Повод за автомобил - Противопаразитна каишка - Медицинска яка Шампоан за куче Колиба за куче Легло за куче Играчки за куче Транспортни средства Тоалетна за куче Прибиране на отпадъци Тренировка/ дресиране Врата за куче Мода за куче
10 метра лента за куче до 50 кг >

8 метра лента за куче до 75 кг >

Екстремно здрав повод с лента >

Автоматичен повод облечен с кожа >

Поводи Flexi Neon >

Авт поводи Flexi Classic с лента >


flexi Vario с въже >

Flexi Style с лента >

Flexi Style с лента >

Нагръдник Hercules

Нагръдник Hercules

Нагръдник Hercules

Нагръдник Никита

Нагръдник Никита

Нагръдник Никита

Нагръдник Никита Фешън

Нагръдник Никита Фешън

Нагръдник Никита Фешън

Метален повод - за кучета,
които гризат обикновените поводи >


Знаменитата мека естествена кожа PIEL
в изключително качествена обработка >


Ерго Нагръдник > Ерго повод > Ерго нашийник >
Автоматични поводи със сменящи се цветни панели >
Анатомични, омекотени нагръдник, нашийник, повод > Серията ERGO > Серия DAYTONA >
Метален нашийник - душач, повод с верига > Въже, колче, карабини >

Светещ нашийник

Кожен нашийник

Адресник - капсула

Светещ адресник

Автоматични поводи

Мек луксозен нагръдник >

Светлоотразителна жилетка
elizabethan collar dog protective vet collar
Медицинска яка

Намордник


Цветен нашийник, повод, нагръдник

HI-TECH МАТЕРИИ


Противопаразитен нашийник

Нагръдник + повод за бебе или мини/той порода кученце >

Тренировка, дресиране на куче - 10/15 метра повод >

Нашийник, повод - ест. кожа

Нашийник, повод еко кожа

Мека агнешка кожа - серията VIP

нашийници Colors >

поводи Colors >

Анатомичен повод + нашийник - от 2,90 лв >

Светлоотразителни повод + нашийник
- сигурност през нощта


Дизайнерски бродирани
нашийник, повод и нагръдник >
Комбиниран повод + душач

комбиниран повод+нашийник душач - 2 размера

Как да изберем нашийник, повод, нагръдник за кучето

Ако отскоро имате куче, вероятно се колебаете дали да изберете нашийник или нагръдник и какъв точно модел ще е най-удобно да ползвате за Вашия любимец. Има огромно разнообразие от предложения - ценови диапазон, марки, материи, дизайни. Как да подберете най-подходящите продукти - тези, които ще са най-удобни за Вас и най-подходящи за домашния любимец?

1. Изберете дали предпочитате нашийник или нагръдник

Когато избирате какво да купите - нашийник или нагръдник, препоръчително е да потърсите информация за конкретната порода - какви са специфичните здравни изисквания, свързани с породата и какъв аксесоар би бил най-подходящ за Вашето куче.

Нашийник или нагръдник? Зависи от спецификите на кучето.

Нагръдникът е най-подходящ за тренировки, особено при подрастващите кучета, които не са свикнали да вървят редом с Вас и все още много се дърпат. Дава ви по-добър контрол над кучето, намалява натиска на шията, който притиска много силно трахеята на кучето и води до затруднения при дишане.

Нашийникът е подходящ за кучета, които мразят усещането на нагръдник, освен това дава на кучето по-добра видимост и като цяло е по-удобен за него. Лесно се поставя, без да се цапате, лесно се сваля, и можете да му окачите идентификационна капсула или медальон.

Ако изберете нашийник, ето основните видове закопчаване, измежду които можете да избирате:

- нашийник с метална катарама - здрава метална катарама закопчава нашийник, напомнящ колан с дупки - подходящ за кучета, чиито нашийници рядко се свалят, защото закопчаването е малко по-неудобно. Металната закопчалка е здрава и много надеждна, особено препоръчителна при големи породи.

- нашийник с пластмасова закопчалка - отваря се със странично притискане на вътрешната пластина - обикновено удържа на дърпане, дори на силно теглене, но когато се притисне странично, механизмът се отваря лесно. Този тип нашийник се поставя и сваля лесно.

- нашийник - душач - подходящ за кучета, които много се дърпат, особено за едри породи, трудни за удържане, няма закопчалка, просто се нахлузва и после се пристяга.

- строг нашийник - използва се за тренировка, не се препоръчва постоянна употреба, няма закопчалка, нахлузва се и се пристяга.

2. Изберете материал на нашийника или нагръдника

След като сте решили дали предпочитате нашийник или нагръдник, време е да изберете материал. Има разнообразни предложения, зависи дали търсите естетически ефект, надеждност, дали предпочитате натурален материал, ако кучето е алергично или има много чувствителна кожа - този въпрос може да е основен при избора на аксесоари.

Ето основните материали, от които се изработват нашийници и нагръдници за куче:

- найлон - найлоновите аксесоари са най-разпространени и предпочитани. Те са по-евтини от кожените и предлагат по-голямо разнообразие от цветове и дизайн. Също така размерите им по-лесно се регулират, така че са много предпочитани за подрастващо куче, което ще расте. Неудобството на тези аксесоари е, че се зацапват, особено по-светлите ярки цветове. Анатомични модерни модели можете да намерите тук >; серия с качествени аксесоари на ниска цена можете да намерите тук >

- кожа - традиционният материал за нашийник. Предлагат се и кожени нагръдници. Много красиви, елегантни аксесоари, надеждни, дълготрайни, с времето омекват от естествените масла, които се съдържат в кожата на кучето - можете да ги видите тук >

- водоотблъскващ нашийник - предлагаме нашийници, върху които може да се пише с водоустойчив маркер и са покрити с винил, тоест изобщо не попиват вода, не се мокрят - ще ги намерите тук >

- метален хромиран нашийник - единичен или двоен, подходящ за тренировка и изключително здрав - ще ги намерите тук >

3. Изберете повод - автоматичен или стандартен

- Стандартният повод е много удобен и се предлага в множество разцветки, предлага се с различна здравина - в зависимост от теглото на кучето.

- Автоматичният повод е подходящ за кротко куче, което е свикнало да върви с вас и не се дърпа. Буйно или младо куче не бива да се води на автоматичен повод, защото силното дърпане поврежда механизма и невъзможността да контролирате ситуацията може да постави кучето в опасност. Голямо разнообразие от автоматични поводи ще намерите тук >

- За тренировка - 5, 10, 15 метров повод, подходящ за тренировка, предлагаме на следната страница >

Избор на материал на стандартния повод

- Здрав найлонов повод с омекотена ръкохватка можете да намерите тук >

- Повод метално въже с удобна омекотена ръкохватка можете да намерите тук >

- Кожен повод или метален повод с кожена дръжка ще намерите тук >

- Ергономични подплатени поводи от hi-tech материали и с магнитно закопчаване можете да намерите на следната страница >

- Комбиниран повод и душач ще намерите тук >

- Повод за безопасно превозване с автомобил ще намерите тук >