dogcatrabbitferretmouseparrotbirdfishturtlelizard
Начало Котешка храна Добавки, витамини Трева за котка Аксесоари за котка Легло за котка Играчки за котка Купи за храна и вода Противопаразитни препарати Транспортна чанта за котка Котешка тоалетна Повод и нашийник Врата за котка Книги за котката Най-търсени продукти Нови предложения Съвети за отглеждане на коткаANTI-INSECTS SPOT ON FOR CATS

Противопаразитен спот-он за котки: съдържа натурални съставки - маргоза (нийм), гераниол и лавандин, - отблъскващи всички видове насекоми. Концентриран репелентен продукт.

Една пипета осигурява висококачествена натурална защита в продължение на 30 дни.

Производител Laboratorios Bilper Group - Spain

Марката Menforsan на лаборатории BILPER Labs означава качествена грижа за Вашите домашни любимци. Menforsan предлагат естествени и натурални хигиенни продукти за почистване и поддръжка. Доказано деликатната, но много ефективна козметика включва шампоани, балсами, парфюми, антипаразитни продукти, хигиенни продукти. Правилният избор на козметика значително улеснява грижите за домашните любимци. Лабораториите Bilper влагат в продуктите си забележителна комбинация от натурални природни съставки и най-новите научни познания.

Anti-insect spot-on for cats: It contains natural ingredients (Neem, Geraniol and Lavandin) to prevent and repel all kinds of insects. It provides a high protection for 30 days.

 

Veto Pure спрей за околна среда е чудесен начин да предпазите местообитанието на домашния любимец от нашествията на бълхи, комари, кърлежи, въшки, акари, насекоми, както възрастни, така и ларви. Създаден е изцяло на натурална основа, което го прави изключително безопасен както за хората, така и за животните.

Репелентен спрей Beaphar Veto Pure Bio Environmental Spray използва натурални масла. След нанасянето му те се разпространяват и прогонват паразитите. Освен това има освежаващ и почистващ ефект. Съдържа 3 активни съставки: Пиретрум, извлечен от растение, известно от години със своите инсектицидни действия. Пиретрини, които имат бързи и ефективни елиминиращи свойства срещу възрастни насекоми и техните ларви. Пиперонил бутоксид – повишава инсектицидните сили на пиретрините. Метопрен – блокира жизнения цикъл на яйцата и ларвите, и така предотвратява размножаването на насекоми.

Veto Pure Bio спрей за околната среда ще изчисти от чревни паразити средата, в която живее вашия домашен любимец (килим, чаршаф, диван). За оптимална ефективност е препоръчително да се използва репелентен продукт от гамата Veto Pure за животните, като например: Bio Collar, Bio Spot On, Bio Shampoo и Bio Foam.

Начин на употреба: Напръскайте върху килим и други заразени пространства. Спреят е предназначен за третиране на инсектициди и ларви в домовете.

Предупреждение: Не пръскайте върху животните. Не пръскайте в околната среда на новородени кученца или котенца или на по-малки от 12 седмици. Разклатете добре преди употреба. Преместете животното далеч от зоната която искате да третирате, покрийте аквариумите и прекъснете оксигенацията им. Напръскайте местата, където смятате, че са насекомите от разтояние 30см (килим, чаршафи, дупки в паркета, къщи за животни, ъгли, кола). Съдържанието на продукта може да покрие приблизително 30 м2. Препоръчително е първоначално продуктът да се пробва на скрито място, за да се ограничи рискът от петна. Напуснете стаята след употреба на спрея. Оставете за около 30 минути и след това проветрете за около 1 час. Спреят има незабавен ефект. При необходимост повтаряйте през 15 дни.

Състав: пиретрум, пиперонил бутоксид, метопрен, ексципиент.

Внимание: Силно токсичен за водните организми с дълготраен ефект. Винаги съхранявайте в оригиналната опаковка и дръжте далеч от храни и напитки. Пазете далеч от деца.

Екстракт от Маргоза (Neem), който е добре познат със своите репелентни свойства, съдържа вещества които блокират респираторния тракт на насекомите и те се задушават. Безвреден за малките котенца.

В случай на голямо опаразитяване, се препоръчва да се третира околната среда и обитаемата площ на животното с продукт, като  Home Insecticide Spray

Начин на употреба: Всяка пипета съдържа 0,4мл за едно третиране. То трябва да се повтаря на всеки 4 седмици. Отворете пипетата внимателно и я изсипете на врата на котенцето, зад  ушите. Моля имайте предвид, че препаратът може да предизвика малко обезцветяване след третиране при котките  с  бяла козина. Действието на продукта започва няколко часа след третирането.

Beaphar Bio Spot On защита от бълхи и кърлежи. Предназначен е за котки над 12 седмици и предлага ефективна защита срещу вредители. Една пипета действа в продължение на един месец.

Съдържа екстракт от маргоза, който е известен със своите свойства да отблъсква вредители. Комбинацията от активни вещества предпазва от кърлежи и бълхи и освен това притежава свойства за поддържане на козината (кожата). Чрез препарата се постига освежаващ и хигиенизиращ ефект.

1 пипета на всеки 28 дни

  • Изцяло механично парализира паразитите, без токсични химически вещества
  • Иновативен противопаразитен препарат за третиране на животните и обитаваната от тях среда
  • Ефективен при всички стадии на бълхите.
  • За котки над 12 седмици.

Нетоксичният базиран на силикон (0.4% dimethicone) продукт е страхотен и напълно безопасен за употреба около деца и върху животни! Образуващият се тънък филм от активната съставка слепва ставите на паразитите и ги обездвижва. Гнидите не могат да се излюпят след обработване на средата с Вермикон. Абсолютно нетоксичен!

 

Противопаразитен нашийник за котки BIO BAND с натурални масла:

Съдържа Екстракт от Melia azadirachta (ниймово дърво); евкалиптово масло, масло от див джоджен; масло от зелен лимон. Да се използва за котки над 2 месечна възраст - поставя се около шията на котката. Излишният край се отрязва

Срок на действие 4 месеца - дължина 35 см

Напълно безопасен, включително за бременни, кърмещи или млади животни. Изключително приятен аромат, водоустойчив.

Противопаразитен нашийник за котки Ungezieferhalsband Katze с диазинон срок на действие 6 месеца - дължина 35 см

Да се използва за котки над 6 месечна възраст; дозировка: 1 нашийник на котка. Нашийникът се поставя свободно около врата на котката. Излишният край се отрязва. Нашийникът постоянно отделя Диазинон, който се разпространява по кожата и козината на котката. Бълхите, попаднали в контакт с Диазинон умират.

Да не се използва при болни животни, при котета под 6 месечна възраст, както и при бременни или кърмещи котки.

Цена 14 лв

ПИК

ПОКАЗАНИЯ: ПИК е противопаразитна пудра за кучета и котки. Той убива пълзящи паразити - бълхи, въшки, кърлежи, космояди и др. След обработка, животните са защитени от ново опаразитяване в продължение на три седмици

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: Опаковката се разклаща внимателно преди употреба. Прахът се нанася равномерно по цялото тяло на животното срещу косъма, за да се осигури достигането на препарата до кожата. За възрастни котки са необходими 6-9 грама прах, а за малки котенца 3-5 грама прах. Продуктът не се прилага на котки на възраст по-малко от 2 месеца. Повторното третиране се прави след 2-3 седмици. За предотвратяване на реинвазиране е необходино постелята на животното да бъде сменена с нова, поръсена с препарата.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:Продуктът не се употребява в близост до риби и пчели и при котки на възраст по-малко от 2 месеца.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ: Да се избягва попадане на препарата в очите на животното. Да се избягва вдишването на препарата, попадането му в очите и продължителния му контакт с кожата. След употреба ръцете се измиват задължително!

Препарат за борба с пълзящи насекоми (бълхи, кърлежи, хлебарки, мравки)в жилищни помещения, около домашни любимци(постели, легла и др.), здравни и лечебни заведения, обекти за производство и продажба на храни, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, ветеринарни обекти, включително обекти за събиране, настаняване, отглеждане и транспортиране на животни.

Vermicon Spray (250мл) за котки, базиран на Диметикон, парализира бълхи, кърлежи и други насекоми като например комари, въшки, ларви, пясъчни мухи и др. по изцяло физичен начин. Този продукт не съдържа химически инсектициди. Активната съставка Диметикон образува слой, функциониращ като „лепкав капан“: бълхите, кърлежите и насекомите се парализират поради физическото блокиране на техните стави. Диметикон е ефективен при всички фази на развитие на бълхите.

Инструкции: Разклатете добре преди употреба. От дистанция около 10см, напръскайте козината до леко намокряне, срещу косъма. Използвайте гребен за да разнесете по козината и оставете спрея да изсъхне.
-       За превенция (няма налични паразити в козината): Повтаряйте третирането на всеки 3-4 седмици
-       За елиминиране (има налични паразити в козината): след прилагане оставете да изсъхне и изплакнете обилно, за да изпадат паразитите. Изчакайте докато козината изсъхне, тогава повторете третирането (без изплакване).

Предупреждения: Подходящ продукт за{котки/кучета}на възраст над 12 седмици. Само за външна употреба! Да не се използва върху наранена кожа! Пазете от деца! Избягвайте контакт с очите! В случай на контакт с очите, незабавно изплакнете с вода. Да не се прилага по време на бременност и лактация.

Цена 24 лв

За директно прилагане върху козината

BAYER BOLFO CAT

Противопаразитна каишка за котки.

Дължина 38 см
Цена 25 лв

BAYER BOLFO CAT

Противопаразитна каишка за котки.
Bolfo® е продукт, предзначен за профилактика и лечение на кучета и котки опаразитени с бълхи и кърлежи.

Каишката е ефективна 2 месеца и половина срещу кърлежи и 4 месеца срещу бълхи.

Оптималният ефект от действието на каишката се достига 24 часа след поставянето й на врата на животното. Продължителността и ефикасността на действие на каишката зависят от дължината и състоянието на козината, от активността на животното и степента на опаразитяване.

Активната съставка на противопаразитният нашийник е Propoxur. Представлява инсектицид от групата на карбаматите. Действието му се изразява в блокиране на холинестеразата, което води до парализа на паразитите и настъпване на смърта им.

Начин на приложение:
Извадете противопаразитната каишка от опаковката и я развийте от навитото положение, в което се намира. Поставете каишката около шията на животното. При правилно поставяне на каишката трябва да остане разстояние от поне два пръста между каишката и шията на животното. В случаи, когато козината на животното е замърсена е препоръчително то да бъде изкъпано преди поставяне на каишката за достигане на оптимален ефект.

Бълхите върху животното умират няколко часа след поставяне на каишката. Кърлежите биват убивани приблизително в рамките на един ден от поставянето на каишката. Умрелите кърлежи се отделят сами от животното или с лекота могат да бъдат отстранени.

Много рядко е възможна появата на кърлежи и по време на носенето на каишката. Това са кърлежи останали скрити в козината на животното, но те ще бъдат убити и ще паднат от космената покривка без да са смукали кръв.
Бълхите могат да бъдат гостоприемници на тении, затова е препоръчително да се използват и ендопаразитициди в същото време.

Моля, обърнете внимание: Използвайте биоцидите предпазливо.
Винаги четете етикета и информацията за продукта преди употреба.
Препоръчително е да се консултирате с лекар!
Да се съхраняват на недостъпни за деца места.
Design Melia *****       All Rights Reserved