dogcatrabbitferretmouseparrotbirdfishturtlelizard
Начало Аквариум Маса за аквариума Оборудване на аквариума Грижи за водата Подобрители на водата Препарати против алджи Контрол на PH/KH Бактериален активатор Тестове за водата Торове за растенията Лечение на рибките Препарати против охлюви Препарати за езерото Декориране на аквариума Растения и торове Храни за рибки Автоматична хранилка Контейнери за рибки Тестове за водата Средства за почистване Препарати против болести Професионални съвети


< всички тестове

JBL Magnesium/Calcium Test Set Mg/Ca - тестове за измерване количеството магнезий и калций в морската вода

Препоръчителни нива в морски аквариум: Ca.: 420 - 440 mg/l, Mg: 1200 - 1400 mg/l

Tест за измерване на количеството магнезий/калций във водата
Професионални тестове, предназначени за морски аквариуми

Недостатъчното ниво на калций и магнезий влияе върху растежа на коралите и спира изкуствено растежа на червените водорасли. Популярните червени варовити алги и безгръбначни животни в рифовите аквариуми имат нужда от големи количества магнезий и калций за да формират скелетната си структура или черупка - те консумират необходимите вещества от водата. В тази група влизат също и меките корали, сюнгери, морски таралежи, миди и стриди и други мекотели, охлюви.

·Повишете съдържанието на калций и магнезий във вашия аквариум с добавките
JBL Calciu Marin или JBL Magnesiu Marin, или като използвате калциев реактор.

Тестов комплект JBL Magnesium/Calcium Test - цена 34.20 лв

Инструкция за измерване на концентрацията на калций и магнезий:

1. Изплакнете обилно епруветката с аквариумна вода, която ще бъде измервана.
2. Напълнете кюветата с 5 мл от измерваната аквариумна вода. Препоръчва се това да стане с помощта на приложената спринцовка, за да бъде по-точно.
3. Добавете от 5 капки от Mg реагент 1 и разбъркайте чрез разклащане. Изчакайте 1 минута.
4. Добавете от Mg реагент 2 капка по капка (като броите капките) и разтърсвате след всяка капка. Добавяте и броите капки докато цвета се промени от червен през сиво-кафяв до зелен. Всяка капка съответства на 100 мг/л калций Ca плюс магнезий Mg. Например 16 капки съответстват на общо 1600 мг/л калций и магнезий.
5. Концентрацията на магнезий се определя косвено след като от стойността получена в горната стъпка (общо калций + магнезий) се извади стойността получена при измерването на калций (виж по-долу).

Инструкция за измерване на концентрацията на калций:

1. Изплакнете обилно епруветката с аквариумна вода, която ще бъде измервана.
2. Напълнете епруветката с 5 мл от измерваната аквариумна вода. Препоръчва се това да стане със спринцовката, за да бъде по-точно.
3. Добавете от 6 капки от реагент 1 и разбъркайте чрез разклащане. Не се притеснявайте ако разтвора е мътен. Изчакайте 1 минута.
4. Добавете една малка измервателна лъжичка от реагент 2 и разбъркайте докато се разтвори. Използвайте тясната част на приложената лъжичка, заравнена.
5. Добавяйте реагент 3 капка по капка (като ги броите) и разбърквайте чрез разтърсване след добавяне на всяка капка. Броите капките до прехода на цвета от розов - през виолетов - до син. Всяка капка съответства на 20 мг/л калций Ca. Например 12 капки - съответстват на общо 240 мг/л калций.
5. Концентрацията на магнезий се определя косвено след като от стойността за общо калций + магнезий (виж по-горе) се извади стойността получена при измерването само на калций.

JBL Test MG - допълнителен реагент

JBL Magnesium Test Reagent

Допълнителна опаковка реагенти за тест JBL MG Test

Опаковката е достатъчна за около 80 измервания на Magnesium

Цена 10.50 лв

Производител JBL GmbH&Co, Newhofen, Germany

JBL Test Calcium - допълнителен реагент

JBL Calcium Test Reagent

Допълнителна опаковка реагенти за тест JBL Ca Test

Опаковката е достатъчна за около 80 измервания на Calcium

Цена 14.00 лв

Производител JBL GmbH&Co, Newhofen, Germany

< всички тестове