dogcatrabbitferretmouseparrotbirdfishturtlelizard
Начало Аквариум Маса за аквариума Оборудване на аквариума Грижи за водата Подобрители на водата Препарати против алджи Контрол на PH/KH Бактериален активатор Тестове за водата Торове за растенията Лечение на рибките Препарати против охлюви Препарати за езерото Декориране на аквариума Растения и торове Храни за рибки Автоматична хранилка Контейнери за рибки Тестове за водата Средства за почистване Препарати против болести Професионални съвети


< всички тестове

JBL Calcium Test Set Ca - тест за измерване количеството калций в морската вода

Препоръчителни нива в морски аквариум: Ca.: 400 - 440 mg/l,

Професионални тестове, предназначени за морски аквариуми

• За морски аквариум - 1 капка от реагент 3 съответства на 20 мг/л калций.
• Цветът се променя от розов до син.
• Тестът измерва концентрацията на калций през стъпка 20мг/л.
Безгръбначните (корали и ракообразни) обитатели изискват определени нива на калций във водата за здрав растеж. В естествени условия нивото на калций в морската вода е около 400-420 мг/л. За соленоводен аквариум за най-подходяща концентрация на калций се смята тази около 400-440 мг/л. При ниски нива на калций в морските аквариуми се препоръчва добавяне на JBL CalciuMarin. Той съдържа калциеви соли и хидрогенкарбонати в подходящи съотношения. Друг начин за повишаване концентрацията на калция в морската вода е чрез калциев реактор.

Тест JBL Calcium Test - цена 19.50 лв

Производител JBL GmbH&Co, Newhofen, Germany

Инструкции:

1. Изплакнете неколкократно епруветката с аквариумна вода.
2. Напълнете епруветката с 5 мл от измерваната аквариумна вода.
3. Добавете от 5 капки от реагент 1 и разбъркайте чрез разклащане. Не се притеснявайте ако разтвора е мътен. Изчакайте 1 минута.
4. Добавете една малка измервателна лъжичка от реагент 2 и разбъркайте докато се разтвори. Използвайте тясната част на приложената лъжичка, заравнена.
5. Добавяйте реагент 3 капка по капка (като ги броите) и разбърквайте чрез разтърсване след добавяне на всяка капка. Броите капките до прехода на цвета от розов - през виолетов - до син.
6. Броят на капките умножен по 20 дава стойността на концентрацията на калций в измерваната вода. Например ако 12 капки от реагент 3 са предизвикали промяна на цвета от розов до син - тоест 12 * 20 = 240 мг/л.

JBL Test Calcium - допълнителен реагент

JBL Calcium Test Reagent

Допълнителна опаковка реагенти за тест JBL Ca Test

Опаковката е достатъчна за около 80 измервания на Calcium

Цена 14.00 лв

Производител JBL GmbH&Co, Newhofen, Germany

Sera Cl Test - лесно и сигурно можете да проверите съдържанието на хлор в чешмяната вода. Sera chlorvec премахва и неутрализира агресивният хлор от чешмяната вода. Съдържа: 15мл реагент, мерителен съд, инструкции за употреба. Достатъчен за ок. 45 теста.

Инструкции за употреба:
1.Изплакнете шишенцата няколко пъти с водата, която ще тествате. След това напълнете до маркираните 20 мл. Подсушете шишенцете от външната страна. 
2. Добавете 8 капки от реагента. Затворете капачката и раздрусайте силно.
3. Веднага се установява цветът. Сложете колбичката на бяла повърхност и погледнете вътре. Препоръчваме сравнението да се прави при дневна светлина, без директно попадане на слънчева такава. 
4. Ако не се появи промяна на цвета, значи във водата няма хлор. Хлорът се установява при 0.02 мг/л чрез жълто оцветяване, а при по-големи стойности се появява и червен цвят. 
5. Почистване: преди и след всеки тест измивайте добре с вода.  

< всички тестове