dogcatrabbitferretmouseparrotbirdfishturtlelizard
Начало Аквариум Маса за аквариума Оборудване на аквариумаФилтър Консумативи за филтър Нагревател Помпа Системи за CO2 Ротори Автоматична хранилкаТермометри Средства за прикрепване Камъче за въздух Маркучи Грижи за водата Декориране на аквариума Растения и торове Храни за рибки Автоматична хранилка Контейнери за рибки Тестове за водата Средства за почистване Препарати против болести Професионални съветиФилтри за езеро Препарати за езеро Филтърни пълнежи за езеро


Sera siporax pond algenstop Professional - биологичен филтърен материал против нежелани водорасли, 1 кг

SIPORAX - биологична филтрация с висока ефективност

 

Sera Siporax Algenstop Pond ® -Уникален контрол на водораслите в езерото чрез бактерии
Разграждащите хранителни вещества бактерии в стабилна, постоянна форма започват да работят и да се размножават веднага след контакт с водата и остават активни за дълго време. Те премахват хранителните вещества на водораслите – по специално фосфатите – от водата и така се борят ефективно срещу нежеланите водорасли в градинското езеро, на принципа на хранителната конкуренция. Растежът на водораслите е подтиснат и популацията им е редуцирана задълго.

Sera Siporax Pond съдържа бактерии и среда за тяхното размножаване, които усвояват хранителните вещества на нежеланите водорасли (като фосфатите) и така се борят с тях по биологичен път, чрез хранителна конкуренция.

Активността на бактериите намалява след около един месец. След един месец продуктът не се изхвърля, тъй като това е високоефективният филтърен материал sera siporax, чийто живот е практически неограничен и може да остане във филтъра, за да продължи да осъществява биологично пречистване на водата

Sera Pond Crystal Clear Professional - за кристално прозрачна вода в езерото

Филтърен материал - 350 гр достатъчен за 6 000 л вода. Може да се пере и ползва повторно.

Иновативната, патентована 3D структура на фибрите на sera pond crystal clear Professional много бързо премахва дори малки частици над 10µm (като плуващи водорасли или тиня).

За разлика от обикновената филтърна вата, филтърните топчета запазват своята форма и могат да се перат многократно. След изпиране те са 80% използваеми.

Максимална ефективност на филтъра може да се постигне в комбинация с UV-C лампа или коагуланти, като sera pond crystal.

<< обратно