dogcatrabbitferretmouseparrotbirdfishturtlelizard
Начало Аквариум Маса за аквариума Оборудване на аквариума Грижи за водата Декориране на аквариума Растения и торове Храни за рибки Автоматична хранилка Контейнери за рибки Тестове за водата Средства за почистване Препарати против болести Професионални съветиПовърхностен скимер JBL Top Clean- една наистина полезна добавка към всеки външен аквариумен филтър
Обикновено външните филтри засмукват вода близо до дъното на аквариума и не прибират повърхностния слой замърсявания.
С помощта на скимър, филтърът обира замърсяванията по повърхността на водата - слоя мазнини, бактерии, фунги, който пречи на нормалния обмен на кислород.

JBL Top Clean се свързва с външен аквариумен филтър - с негова помощ филтърът засмуква вода от дълбоките слоеве на аквариума, както и от повърхността.

JBL Top Clean има удобно разположен регулатор - позволява свободно да избирате и неограничено да регулирате пропорцията засмуквана вода от повърхноста и от долните пластове вода в аквариума.

Плаващата горна секция на скимъра се адаптира към намаляване на нивото на водата (например вследствие на изпаряване)

цена 38 лв

Производител: JBL GmbH&Co., Neuhofen, Germany

На повърхността на аквариума се образува слой от мазнини, остатъци от храна и други замърсявания, този слой намалява достъпа на кислород до водата, ограничава фотосинтезата на растенията и има неблагоприятен ефект върху състоянието на целия аквариум. В него лесно се завъждат нежелани микроорганизми, отделящи токсични вещества.

EHEIM предлага решение на тези проблеми - повърхностния скимър EHEIM 3535, който изсмуква филма от повърхността на аквариума и по този начин:

  • Премахва замърсения повърхностен слой;
  • Предотвратява нежелани биологични процеси на повърхността на аквариума;
  • Осигурява максимален обмен на кислород;
  • Позволява свободен достъп на светлината до растенията;

Характеристики на устройството:

  • свободно плаващата засмукваща част компенсира разликата в нивото на водата - издига се нагоре или се спуска надолу в зависимост от височината на водата
  • автоматичен клапан за управление.
  • удобно спиране на засмукването - ако имате много млади риби, или докато рибите се хранят.
  • телескопичният дизайн позволява да го използвате при различни по дълбочина аквариуми

Цена 85 лв

Схема за инсталиране на скимъра и инструкция можете да видите тук >>>