dogcatrabbitferretmouseparrotbirdfishturtlelizard
Начало Аквариум Маса за аквариума Оборудване на аквариума Грижи за водата Декориране на аквариума Растения и торове Храни за рибки Автоматична хранилка Контейнери за рибки Тестове за водата Средства за почистване Препарати против болести Професионални съветиПърви вариант - да се разберем с приятел или роднина, който да минава отвреме-навреме да храни рибките.

Можем също така да се спрем на храната TETRA WEEKEND, която е специално предназначена за хранене на рибки в случай на по-дълго отсъствие (до 10 дни). Подробности вижте тук >>>

Друг вариант е да поставим в аквариума автоматична хранилка за рибки. Тя също може да храни рибките известно време.

Предлаганата от FERPLAST автоматична хранилка за аквариум можете да видите тук >>>

Храненето, обаче, не е единственият проблем. Осветлението и отоплението са също толкова важни. Температурата на водата в аквариума не трябва да се променя особено драстично. Добре е, също така, лампите да се включват и изключват всеки ден, както обикновено.

Можете да разчитате таймерът на аквариума да се грижи за лампите, а що се отнася до температурата на водата - добре е да предупредите някой приятел или познат да мине и да включи климатика, ако температурите на въздуха се покачат прекалено.
Ако нямате климатик - просто да разхлади водата в аквариума, като замени част от топлата вода със студена.

Ако пък заминавате в зимна ваканция - убедете се, че рибките няма да замръзнат, ако оставите аквариума в неотоплено помещение за дълго време. Добре е помещението с аквариум да се отоплява на някакъв здравословен минимум.

ПРЕДИ ДА ЗАМИНЕТЕ СЕ УВЕРЕТЕ, ЧЕ:

- Филтърът на аквариума е в изправност и работи;
- Рибките изглеждат здрави;
- Дневната доза храна е отмерена и поставена в отделни пликчета (пакетчета, кутийки) - така ще улесните максимално човека, който ще идва да храни рибките;
- Таймерът е настроен да включва и изключва автоматично лампите всеки ден;
- Аквариумът е почистен и добре напълнен;
- Оставили сте телефонен номер (за спешни случаи).