dogcatrabbitferrethamsterParrotbirdfishTurtlelizard
Начало Храна за куче Гребени, четки, нокторезачки >> Хигиена, козметика: Устна/ зъбна хигиена Лакомства-четки за зъби Грижа за ушите Грижа за очите Сух шампоан Отстраняване на излишна козина Неутрализиране на миризми Премахване на петна от мебели Почистване на легла, постелки и дрехи на кучеПочистващи препарати за пода Мокри кърпи за кучето Парфюми - за него и нея Спрей против гризане Привличащ спрей и капки Препарати, отблъскващи кучето Памперси за постилане Памперси за обуване Медицинска яка Медицински обувкиПротивопаразитни продукти Кюлоти за разгонена кучка Спрей за разгонена кучка Вана, сапун, душ за къпанеШампоани и балсами за куче Кърпа за баня Почистване на лапи и козинаУспокояване на куче Добавки и витамини Препарати против паразити Лакомства Къща за куче Легло за куче Играчки за куче Купи за хранене Транспортни клетки/чанти Транспорт с автомобил Тоалетна за кучеПовод и нашийник Врата за куче и котка Тренировка/ дресиране Мода за куче Специални предложения

Репелeнтен спрей за дома Beaphar Vermicon - 400 мл

Vermicon Environmental Spray (400 мл) е идеален за използване на килими, мебели, легла за домашни любимци и други области във вашата къща, до които кучето ви има достъп. Базиран на Диметикон, парализира бълхи, кърлежи и други насекоми като например комари, въшки, ларви, пясъчни мухи и др. по изцяло физичен начин. Този продукт не съдържа никакви химически инсектициди. Активната съставка Диметикон образува слой, функциониращ като „лепкав капан“: бълхите, кърлежите и насекомите се парализират поради физическото блокиране на техните стави. Диметикон е ефективен при всички фази на развитие на бълхите.

Начин на употреба: Преди употреба, затворете вратите и извадете домашни любимци от стаята. Разклатете преди употреба. Пръскайте желаната област от разстояние около 30 см.

Производител Laboratorios Bilper Group - Spain

Марката Menforsan на лаборатории BILPER Labs означава качествена грижа за Вашите домашни любимци. Menforsan предлагат естествени и натурални хигиенни продукти за почистване и поддръжка. Доказано деликатната, но много ефективна козметика включва шампоани, балсами, парфюми, антипаразитни продукти, хигиенни продукти. Правилният избор на козметика значително улеснява грижите за домашните любимци. Лабораториите Bilper влагат в продуктите си забележителна комбинация от натурални природни съставки и най-новите научни познания.

Insecticide to water used by the general public, indicated to control bugs, ticks, fleas, flies, mosquitoes, wasps and other flying and crawling insects. General Purpose, both inside and outside of houses, kitchens, bedrooms, terraces, mattresses, sofas, chairs, rugs, etc.

Ungezieferhalsband Beaphar

Ungezieferhalsband Beaphar - противопаразитен нашийник, предназначен за кучета.

Дозировка: 1 нашийник за животно. Срок на действие: 6 месеца след изваждане от херметическата опаковка

дължина 65 см - цена 8.50 лв

Нашийникът се поставя свободно около шията на кучето. Излишният край се отрязва. Нашийникът постоянно отделя Диазинон, който се разпространява по кожата на кучето . Бълхите по него контактуват с Диазинона и умират. Противопаразитен нашийник, черен цвят, водоустойчив, гарантирано немско качество, дълготрайно безвредно действие, изключителна ефективност срещу бълхи.

Производител Beaphar - Холандия;

BIO BAND Beaphar

Противопаразитен нашийник за кучета BIO BAND с натурални масла

Съдържа естествени ароматни масла, със свеж аромат на цитрус. Тези аромати прогонват паразитите. Нашийникът се поставя на шията и осигурява постоянни успокояващи вещества за кожата на кучето. Козината става лъскава и красива, а кожата се успокоява, ако кучето носи нашийника постоянно.

дължина 65 см; цена 8.80 лв

Срок на действие 4 месеца след изваждане от херметическата опаковка
Нашийникът е водоустойчив, може да се използва от бременни, кърмещи кучета, включително и за много малки кученца. Изключително приятен аромат

Производител Beaphar - Холандия

Elegant Fresh Ungezieferband Beaphar -

Elegant Fresh Ungezieferband Beaphar - цветен, ароматизиран противопаразитен нашийник, предназначен за кучета. Цвят: светло червен. Дозировка: 1 нашийник за животно. Срок на действие: 5 месеца след изваждане от херметическата опаковка

дължина 65 см - цена 9.50 лв

Нашийникът се поставя свободно около шията на кучето. Излишният край се отрязва. Нашийникът постоянно отделя Диазинон, който се разпространява по кожата на кучето.
Противопаразитен нашийник, червен цвят, водоустойчив, гарантирано немско качество, дълготрайно действие, ефективно предпазва от паразити

Производител Beaphar - Холандия;

Beaphar Bio Sopt On Puppy -Vetopure са ефективни срещу бълхи, кърлежи и комари, и са специално разработени да предпазват животните от паразити. Те съдържат екстракт от Маргоза (Neem), който е добре познат със своите репелентни свойства, като съдържа вещества които блокират респираторния тракт на насекомите и те се задушават. При по-голямо заразяване е препоръчително да се обработи и местообитанието на кученцето с подходящ спрей.

Начин на употреба: Всяка пипета съдържа 1мл за едно третиране. То трябва да се повтаря на всеки 4 седмици.

1 пипета - за еднократно третиране,
цена 5.00 лв

опаковка 3 пипети
цена 12,80 лв

BAYER KILTIX противопаразитна каишка цена

За лечение на кучета при опаразитяване с кърлежи, бълхи и за предпазване от повторно опаразитяване. След поставяне, каишката запазва ефективността си срещу кърлежи и бълхи най-малко 7 месеца

Каишката е за външна употреба като акарицид и инсектицид. Не трябва да бъде поглъщана. Не бива да попада във водоеми, защото е токсична за рибите и другите водни организми. Kiltix е токсичен за пчели. Само за ветеринарно-медицинска употреба, да се пази от деца. Съдържа propoxur, flumethrin.

Срок на годност 10.2020 година

Лизенз BAYER Gmbh - Leverkusen, Germany

Bayer Kiltix за малки породи
дължина 38 см - цена 38 лв

Bayer Kiltix за средни породи
дължина 53 см - цена 42 лв

Bayer Kiltix за големи породи
дължина 70 см - цена 45 лв

Беафар СПОТ ОН

Куче до 15 кг - 1 пипета
Цена 5 лв

Куче до 15 кг - кутия 3 пипети -
цена 14 лв

Беафар СПОТ ОН за кучета от дребни и средни породи

Беафар СПОТ ОН защита от бълхи и кърлежи е предназначен за кучета над 12 седмици и предлага ефективна защита срещу вредители. Комбинацията от активни вещества предпазва от кърлежи и бълхи и освен това притежава свойства за поддържане на козината (кожата). Чрез препарата СПОТ-ОН се постига освежаващ и хигиенизиращ ефект.
Инструкции за употреба и прилагани количества:
За кучета до 15 кг – 1 пипета (= 1 мл). Повтаряйте приложението на всеки 28 дни. В случай, че Вашето куче се намокри прекалено (напр. при къпане или разходка), препоръчваме Ви да приложите препарата отново след най-малко 7 дни от първоначалната употреба. Съдържанието на пипетката се накапва върху врата на кучето, така че капките да не могат да бъдат облизани (виж изображението). СПОТ-ОН препаратът проявява целия си ефект веднага.
Указания: при поява на раздразнения на кожата употребата да се прекъсне.
Мерки за първа помощ:
При контакт с кожата: да се измие обилно с вода и сапун. При контакт с очите да се изплакне обилно с вода в продължение на най-малко 10 минути. При поглъщане предизвикайте повръщане. Веднага се консултирайте с лекар и покажете опаковката. Може да се прилага активен въглен за медицински цели, разтворен във вода или течен парафин. При вдишване: помещението да се проветри и пострадалия да се изнесе веднага и да се остави да почива в добре проветрено място. В случаи на гадене се консултирайте с лекар.
Вид на препарата: течност.
Активно вещество: екстракт от Маргоза 50 гр/кг, Ethyl N-acetil-N-butyl-.beta.-alaninat 50 гр/кг
Цел на приложение: репелент
Съдържание: 3 пипетки по 2 мл (общо 6 мл) Произведено в Холандия от Beaphar

Куче над 15 кг - 1 пипета
цена 7 лв

Куче над 15 кг - кутия 3 пипети цена 18 лв

Беафар СПОТ ОН защита от бълхи и кърлежи е предназначен за кучета над 12 седмици и предлага ефективна защита срещу вредители. Комбинацията от активни вещества предпазва от кърлежи и бълхи и освен това притежава свойства за поддържане на козината (кожата). Чрез препарата СПОТ-ОН се постига освежаващ и хигиенизиращ ефект.

Инструкции за употреба и прилагани количества: За кучета над 15 кг – 1 пипета (= 2 мл). Повтаряйте приложението на всеки 28 дни. В случай, че Вашето куче се намокри прекалено (напр. при къпане или разходка), препоръчваме Ви да приложите препарата отново след най-малко 7 дни от първоначалната употреба. Съдържанието на пипетката се накапва върху врата на кучето, така че капките да не могат да бъдат облизани (виж изображението). СПОТ-ОН препаратът проявява целия си ефект веднага.
Указания: при поява на раздразнения на кожата употребата да се прекъсне.
Мерки за първа помощ: При контакт с кожата: да се измие обилно с вода и сапун. При контакт с очите да се изплакне обилно с вода в продължение на най-малко 10 минути. При поглъщане предизвикайте повръщане. Веднага се консултирайте с лекар и покажете опаковката. Може да се прилага активен въглен за медицински цели, разтворен във вода или течен парафин. При вдишване: помещението да се проветри и пострадалия да се изнесе веднага и да се остави да почива в добре проветрено място. В случаи на гадене се консултирайте с лекар.
Вид на препарата: течност.
Активно вещество: екстракт от Маргоза 50 гр/кг, Ethyl N-acetil-N-butyl-.beta.-alaninat 50 гр/кг
Цел на приложение: репелент
Съдържание: 3 пипетки по 2 мл (общо 6 мл) Произведено в Холандия от Beaphar

ПИК- противопаразитна пудра за кучета и котки.

Цена 6.50 лв

ПИК

ПОКАЗАНИЯ: ПИК е противопаразитна пудра за кучета и котки. Убива пълзящи паразити - бълхи, въшки, кърлежи, космояди и др. След обработка, животните са защитени от ново опаразитяване в продължение на три седмици

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: Опаковката се разклаща внимателно преди употреба. Прахът се нанася равномерно по цялото тяло на животното срещу косъма, за да се осигури достигането на препарата до кожата. За възрастни кучета са необходими 6-20 грама прах, а за малки кученца 3-5 грама прах. Продуктът не се прилага на котки на възраст по-малко от 2 месеца. Повторното третиране се прави след 2-3 седмици. За предотвратяване на реинвазиране е необходино постелята на животното да бъде сменена с нова, поръсена с препарата.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:Продуктът не се употребява в близост до риби и пчели и при котки на възраст по-малко от 2 месеца. Да се избягва попадане на препарата в очите на животното.
След употреба ръцете се измиват задължително!

Препарат за борба с пълзящи насекоми (бълхи, кърлежи, хлебарки, мравки)в жилищни помещения, около домашни любимци(постели, легла и др.), здравни и лечебни заведения, обекти за производство и продажба на храни, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, ветеринарни обекти, включително обекти за събиране, настаняване, отглеждане и транспортиране на животни.

Bayer Foresto

Bayer Foresto - каишка с действие 7-8 месеца

Противопаразитна каишка 38 см - за кучета до 8 кг
Цена 52 лв

Противопаразитна каишка 70 см - за кучета над 8 кг
Цена 70 лв

- Патентованата технология на Bayer за контролирано освобождаване, осигурява постоянно ниски, ефективни дози от активните съставки
- До 8 месеца постоянна защита за кучета и котки
- Убива бълхите, отблъсква и убива кърлежите
- Безопасен за хората и околната среда
- Водоустойчивостта осигурява продължителна защитa
- Без миризма

Цена 19.90 лв

За директно прилагане върху козината

Инструкции: Разклатете добре преди употреба. От дистанция около 10см, напръскайте козината до леко намокряне, срещу косъма. Използвайте гребен за да разнесете по козината и оставете спрея да изсъхне.
-       За превенция (ако няма налични паразити в козината): Повтаряйте третирането на всеки 3-4 седмици
-       За елиминиране (ако има налични паразити в козината): след прилагане оставете да изсъхне и изплакнете обилно, за да изпадат паразитите. Изчакайте докато козината изсъхне, тогава повторете третирането (втория път без изплакване).

Този продукт не съдържа химически инсектициди. Активната съставка Диметикон образува слой, функциониращ като „лепкав капан“: бълхите, кърлежите и насекомите се парализират поради физическото блокиране на техните стави. Диметикон е ефективен при всички фази на развитие на бълхите и срещу ларвите.

Предупреждения: Подходящ продукт за {котки/кучета} на възраст над 12 седмици. Само за външна употреба! Да не се използва върху наранена кожа! Пазете от деца! Избягвайте контакт с очите! В случай на контакт с очите, незабавно изплакнете с вода. Да не се прилага по време на бременност и кърмене.

 
Frontline Spray за незабавно действие 100 ml

Приложен под формата на спрей, Frontline достига максималното си действие до 4 часа. Това е идеалното решение за третиране на животни при масивно опаразитяване както и за прилагане върху много млади животни (от 2-дневна възраст).

Разгърнете козината и пръскайте срещу посоката на косъма, върху кожата на животното. Муцуната и ушите се третират с тампон или ръкавица, не пръскайте директно срещу лицевата част на главата.

Дозировката е в брой впръсквания на килограм. В случай на сериозно опаразитяване, максимална доза 6 ml на кг

Ще забележите как паразитите незабавно изпадат от козината и стават неактивни.

Активна субстанция FIPRONIL

Frontline спрей 100 мл -
цена 38 лв

Frontline Spray за незабавно действие 250 ml   

Frontline спрей 250 мл -
цена 65 лв

Frontline COMBO Spot-on 2-10kg

MERIAL Frontline COMBO Spot-on 10-20kg

MERIAL Frontline COMBO Spot-on  20-40kg

MERIAL Frontline COMBO Spot-on

Frontline Combo Spot-on за кучета - защита от бълхи, кърлежи, както и от яйцата на паразитите.

Една пипета осигурява защита срещу бълхи и кърлежи за 1 месец. Предлага защита и срещу незрелите форми на паразитите - гниди и яйца.

  • Предпазва от бълхи
  • Убива възрастните кърлежи и бълхи, както и яйцата и ларвите на бълхите.
  • Спира развитието на бълхите във всеки техен стадий (яйца, ларви, какавиди).
  • Убива кърлежите, които могат да предават опасни заболявания.
  • Водоустойчив.
  • Предлага мощно дълготрайно действие за цели 30 дни.

Съдържанието на пипетата се прилага директно върху кожата на животното на холката. Важно е препаратът да попадне върху кожата, не върху козината.

Необходими са от 24 до 48 часа за разпространението на течността от мястото на накапване до всички части на тялото. 48 часа след накапване не трябва да се къпе кучето.

Добре е да се прилага през цялата година, преди да сте открили паразити.

Осигурява постоянна защита на животните в продължение на седмици.

Производител Merial - Франция

Frontline COMBO
за кучета с тегло от 2 до 10 кг
цена 18 лв

Frontline COMBO
за кучета с тегло от 10 до 20 кг
цена 21 лв

Frontline COMBO
за кучета с тегло от 20 до 40 кг
цена 24 лв

Frontline COMBO
за кучета с тегло от 40 до 60 кг
цена 27 лв

Bolfo е каишка против бълхи и кърлежи на Bayer-Германия. Каишката е ефективна 2,5 месеца срещу кърлежи и 4 месеца срещу бълхи.

Предлага се в 2 размера:
- за малки кучета и котки - 35 см
- за големи кучета - 65 см

Оптималният ефект от действието на каишката се достига 24 часа след поставянето й на врата на животното. Активната съставка на противопаразитният нашийник е Propoxur - инсектицид от групата на карбаматите. Действието му се изразява в блокиране на ензима ацетилхолинестераза, което води до парализа на паразитите и пълно унищожаване на бълхи, кърлежи, комари, мравки, мухи, молци и други паразити

Bayer Bolfo за малки породи
дължина 38 см - цена 28 лв

 

Bayer Bolfo за големи породи
дължина 70 см - цена 30 лв

Bayer Advantix ® spot on

Advantix ® е ефективен срещу кърлежи, бълхи, пясъчни мухи, кръвосмучещи мухи и комари.
Advantix ® помага за намаляване на риска от паразитно - преносими заразни болести, опасни и за човека.

- Репелентен ефект срещу кърлежи!
Advantix ® притежава важно допълнително свойство, освен да убива, той има и отблъскващ ефект, чрез който се предотвратява закрепването на кърлежите.

- Репелентен ефект срещу пясъчни мухи и комари!
Advantix ® демонстрира отблъскващото си действие срещу Culex pipiens (комари), вариращо от 96,5% до 100%

- Срещу пясъчните мухи (Phlebotomus papatasi) Advantix ® показва повече от 90% репелентна ефикасност в продължение на три седмици. Тези мухи, могат да заразят кучета и хора с патоген, който причинява животозастрашаващо заболяване - Лайшманиоза.

- Репелентен ефект срещу кръвосмучещи мухи!
срещу мухи от вида Stomoxys calcitrans се наблюдава отблъскващ ефект в продължение на четири седмици след третиране с Advantix ®.

- Мигновен anti-feeding ефект срещу бълхите!
Бълхите спират да се хранят и умират. Женските бълхи се хранят интензивно, като за едно денонощие консумират количество кръв, еквивалентно на 15 пъти собственото им тегло, като чрез слюнката заразяват гостоприемника си с патогени, съдържащи се в нея.

Продуктът е приложим и по време на бременност, кърмене и при кученца на възраст над 7 седмици. Не се използва при котки, токсичен е за тях.

Допълнителна информация тук >

БРЕЙК ПРО ПУДРА ЗА КУЧЕТА И КОТКИ / BREAK PRO POWDER FOR DOG AND CAT

Дозировка и начин на приложение: Да се поръси тънък слой от продукта върху цялата космена покривка на животното в посока противоположна на косъма. Третирането трябва да продължи няколко седмици (2 пъти седмично) в зависимост от степента на опаразитяване.

Терапевтични показания: За унищожаване на външни паразити при кучета и котки. Действа сигурно срещу резистентни спрямо другите групи инсектицидни препарати популации от външни паразити (бълхи, въшки, кърлежи, космояди). В организма на членестоногите и топлокръвните инсекти действа като конкуриращ инхибитор на холинестеразата.

Опаковка 40 гр Цена 5.50 лв

Безопасност и защита здравето на хората, които работят с ВМП: Да се пази от попадане в очите, устата или носа. При контакт с продукта, засегнатото място да се измие обилно с умерена струя вода. След работа е необходимо обилно измиване с вода и сапун. Антидот: Атропин сулфат. Да се съхранява на недостъпни за деца места.Съхранение: В оригинална опаковка на сухо място при температура от 15 до 25 °С.

Fiprotec за кучета

Fipronil е месечен медикамент за борба с кърлежи и бълхи. Ефективен срещу всички стадии на кърлежите, включително кафяви кучешки кърлежи (Rhipicephalus sanguineus), Американски кучешки кърлежи(Dermacentor variabilis), кърлежи „самотна звезда” (Amblyomma americanum) и еленски кърлежи (Ixodes sp.) (най-чести приносители на Лаймска болест). Ежемесечно прилагане
Убива 100% от бълхите върху животните за 24 часа, идва в удобна за употреба опаковка и е водоустойчив в рамките на 30 дни. Всяко прилагане ви дава един месец пълна защита за вашият домашен любимец. Fiprotec навлиза в мазнините на кожата и фоликулите на козината и продължава да се отделя по кожата в резултат на което имате пълна ефективност през целия период.

Указания за употреба:

1. Не къпете животните 3 дни преди и 3 дни след прилагане на продукта, защото това ще намали неговата ефективност.
2. Извадете пипетата, Завъртете горната част, разтворeте козината между плешките на кучето, открийте кожата и директно изстискайте пипетата върху кожата
3. Ако съдържанието е попаднало върху козината, тя ще изглежда мокра, което ще изчезне до 48 часа.
4 . Активното вещество (Fipronil) ще се разпространи по кожата в рамките на 24 часа

FiproTec - за дребни породи - 5 - 10кг - 6 бр пипети - цена 12.80 лв

FiproTec -за средни породи - 10-20кг
- 6 бр пипети - цена 13.50 лв

FiproTec -за едри породи - 20-40кг
- 6 бр пипети - цена 14.90 лв

FiproTec -за гигантски породи - 40-60кг - 6 бр пипети - цена 16 лв

Уред за вадене на кърлежи - "писалка" с капаче от Beaphar

Тази писалка е лесен за използване инструмент, който ви помага да извадите кърлежите от тялото на вашия домашен любимец, без да оставяте главичката му вътре. Тя може да прехвърля болести в кръвообращението, поради което винаги трябва да бъде отстранявана. Удобна за работа и носене. Предлага се опакована на блистер. 

Пластмасова писалка за вадене на кърлежи - цена 9.80 лв

 

Метална щипка за кърлежи от Karlie, Германия

Метална щипка на блистер. Удобна и здрава, подходяща за вадене на кърлежи на кучета, котки и други домашни любимци. Лесна за почистване и дезинфекция.

Метална щипка за вадене на кърлежи - цена 8.40 лв

 

Design Melia Ltd - All Rights Reserved