dogcatrabbitferrethamsterParrotbirdfishTurtlelizard
Начало Храна за куче Гребени, четки, нокторезачки >> Хигиена, козметика: Устна/ зъбна хигиена Лакомства-четки за зъби Грижа за ушите Грижа за очите Сух шампоан Отстраняване на излишна козина Неутрализиране на миризми Премахване на петна от мебели Почистване на легла, постелки и дрехи на кучеПочистващи препарати за пода Мокри кърпи за кучето Парфюми - за него и нея Спрей против гризане Привличащ спрей и капки Препарати, отблъскващи кучето Памперси за постилане Памперси за обуване Медицинска яка Медицински обувкиПротивопаразитни продукти Кюлоти за разгонена кучка Спрей за разгонена кучка Вана, сапун, душ за къпанеШампоани и балсами за куче Кърпа за баня Почистване на лапи и козинаУспокояване на куче Добавки и витамини Препарати против паразити Лакомства Къща за куче Легло за куче Играчки за куче Купи за хранене Транспортни клетки/чанти Транспорт с автомобил Тоалетна за кучеПовод и нашийник Врата за куче и котка Тренировка/ дресиране Мода за куче Специални предложения  

TRIXIE - АНТИПАРАЗИТЕН СПРЕЙ УНИВЕРСАЛ ЗА КОТКИ И КУЧЕТА

Опаковка 400 мл - Цена 18 лв 

TRIXIE антипаразитен спрей с двоен ефект:

- дългосрочно предпазва от паразити с активен препарат метопрен, който прекъсва развитието на бълхите за около половин година, като убива и гнидите.

- периметринът убива бълхите в килими, тапицерии и др, предпазва от кърлежи, хлебарки, мухи и подобни паразити ако бъдат директно напръскани.

- спреят е достатъчен за около 30 квадратни метра

Инструкция за използване: Не пръскайте директно хора или животни. Разтърсете добре преди употреба. Пръскайте всички места, които любимците ви ползват с 5 пръсвания на квадратен метър от разстояние около 50 см. Пръскайте леко върху килими, черджета и дамаски. Когато пръскате покрийте аквариумите, изключете аквариумната аерация и изнесете птиците. След като напръскате, излезте от стаята. Оставете я затворена за 15 минути и след това проветрявайте половин час.
Не яжте и не пийте в затворената напръскана стая, покрийте цялата храна. Дръжте далеч от деца.

 • спрей за дома
 • активни съставки: S-methoprene, permethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide
 • с незабавен и дълготраен ефект
 • действа приблизително 6 месеца
 • против бълхи, кърлежи, хлебарки, мухи и подобни паразити
 • убива и ларвите на паразитите

Beaphar Intestinal Сироп за кучета срещу паразити 50мл

VERMI pure Beaphar е сироп за вътрешно обезпаразитяване, направен на основата на натурални екстракти от традиционни растения, които се използват заради техните лечебни свойства - лайка, чесън, мащерка, салвия, ехинацея, див пелин. Една опаковка е достатъчна за 1 година за куче от 8 кг!  

Цена 28 лв

Шампоан за куче и коте Beaphar Dimethicare против бълхи, кърлежи, комари, пясъчни мухи и други 


Dimethicare Shampoo (200 мл) за кучета и котки. Дуо-комплексът за подхранване с Алое Вера и Диметикон парализира бълхи, кърлежи и други насекоми като например комари, въшки, ларви, пясъчни мухи и други по изцяло физичен начин. Този продукт не съдържа химически инсектициди. Активната съставка Диметикон образува слой, функциониращ като „лепкав капан“. Бълхите, кърлежите и насекомите се парализират поради физическото блокиране на техните стави. Диметикон е ефективен при всички фази на развитие на бълхите. Инструкции: Нанесете 1,5 капачки от Dimethicare шампоан върху мокра козина. Масажирайте добре за около 2 минути и оставте още 5 минути да подейства. След това изплакнете обилно и подсушете с хавлия. Не забравяйте да третирате обитаваната среда с подходящ продукт, за да предотвратите повторно опаразитяване. Предупреждения: Подходящ продукт за котки/кучета на възраст над 12 седмици. Само за външна употреба! Да не се използва върху наранена кожа! Пазете от деца! Избягвайте контакт с очите! В случай на контакт с очите незабавно изплакнете с вода. Да не се прилага по време на бременност и лактация. Съдържание: Диметикон (CAS N° 68937-54-2) 474g/l, Алое вера (CAS N° 94349-62-9) 5g/l, Парфюм 0,09g/l.

Опаковка 200 мл - цена 16 лв

BIO BAND Beaphar

Репелентен нашийник Veto Pure Bio Collar e произведен в Холандия от Beaphar B.V. Грижи се за домашните любимци, използвайки натурални масла. След поставянето му тези масла се разпространяват по кожата и козината на животното. Благодарение на производствения си процес, този нашийник осигурява непрекъснато освобождаване на естествени екстракти.

Непрекъснатото използване на репелентния нашийник осигурява свеж и хигиеничен ефект. Той е водоустойчив - свойствата му няма да бъдат засегнати от водата и влагата. 

Срок на действие: 3 месеца
Дължина: 65 см. Може да се регулира по шията на кучето.

Нашийникът съдържа екстракт от маргоза (с отблъскващи свойства) и лавандула (с приятен аромат и свойства да отблъсква насекоми). Предпазва от кърлежи, бълхи и комари, защото е специално разработен за отблъскване на външни паразити.  Репелентен нашийник Veto Pure Bio Collar действа успокояващо на раздразнена кожа, намалява сърбежа и чесането.

дължина 65 см; цена 15 лв

Начин на поставяне: Поставя се около врата на кучета. Използвайте нашийника непосредствено след отварянето на опаковката. Затегнете така, че да остават свободни около 2 пръста между врата и нашийника.

Пълното действие на нашийника се проявява от 5 до 7 след поставянето му.

Beaphar Bio Sopt On Puppy -Veto Pure са ефективни срещу бълхи, кърлежи и комари, и са специално разработени да предпазват животните от паразити. Те съдържат екстракт от Маргоза (Neem), който е добре познат със своите репелентни свойства, като съдържа вещества които блокират респираторния тракт на насекомите и те се задушават. При по-голямо заразяване е препоръчително да се обработи и местообитанието на кученцето с подходящ спрей.

Начин на употреба: Всяка пипета съдържа 1мл за едно третиране. То трябва да се повтаря на всеки 4 седмици.

1 пипета - за еднократно третиране,
цена 9.00 лв

опаковка 3 пипети
цена 24 лв

BAYER KILTIX противопаразитна каишка цена

За лечение на кучета при опаразитяване с кърлежи, бълхи и за предпазване от повторно опаразитяване. След поставяне, каишката запазва ефективността си срещу кърлежи и бълхи най-малко 7 месеца

Каишката е за външна употреба като акарицид и инсектицид. Не трябва да бъде поглъщана. Не бива да попада във водоеми, защото е токсична за рибите и другите водни организми. Kiltix е токсичен за пчели. Само за ветеринарно-медицинска употреба, да се пази от деца. Съдържа propoxur, flumethrin.

Срок на годност 10.2024 година

Лизенз BAYER Gmbh - Leverkusen, Germany

Bayer Kiltix за малки породи
дължина 38 см - цена 42 лв

Bayer Kiltix за средни породи
дължина 53 см - цена 45 лв

Bayer Kiltix за големи породи
дължина 70 см - цена 52 лв

Беафар СПОТ ОН

Куче до 15 кг - 1 пипета
Цена 9 лв

Куче до 15 кг - кутия 3 пипети -
цена 24 лв

Беафар БИО СПОТ ОН за кучета от дребни породи

Тези капки на Beaphar осигуряват натурална защита от бълхи, комари, кърлежи и насекоми и се препоръчват за четириноги от дребни породи, които са под 15 кг. Veto Pure е един от най-безопасните начини за борба с външните вредители, които притесняват кученцата.

Тайната на репелентните капки е в екстрактите от маргоза и пиретрум (вид лайка). Именно те действат отблъскващо на вредителите. В този продукт няма никакви токсични вещества или химически инсектициди. Затова може да се използва и при малки кученца над 6 седмици. Действието им продължава 4 седмици.

Beaphar Veto Pure Bio Spot On Dog:

 • Натурални съставки;
 • Подхранващ и хидратиращ ефект върху кожата;
 • Подобряват външния вид на козината;
 • Успокояват раздразнена кожа;
 • Имат антибактериален, противогъбичен и противовирусен ефект;
 • Не съдържа токсични вещества или химически инсектицид;
 • Безопасни са за хората и домашните любимци;
 • Предпазват от раздразнения по кожата, предизвикани от бълхи и насекоми.

Съдържание: 3 пипетки по 2 мл (общо 6 мл) Произведено в Холандия от Beaphar

Беафар СПОТ ОН

Куче до 15 до 30 кг - 1 пипета
Цена 10 лв

Куче до 15 до 30 кг - кутия 3 пипети
цена 26 лв

Репелентните капки на Beaphar – Veto Pure Bio Spot On Dog за кучета от средни породи, предпазват четириногите приятели между 15 и 30 кг от външни паразити. Това е абсолютно натурална защита срещу бълхи, комари, кърлежи и други насекоми, която действа на основата на етерични масла, известни със своите отблъскващи свойства.

Veto Pure е мощно и безопасно решение на проблема с външните паразити. То съдържа екстракт от маргоза и пиретрум (вид лайка), известни със способността си да отблъскват насекоми. Заедно с грижата за комфорта на животните обаче, капките помагат и за това те да изглеждат по-добре като подобряват вида на козината. Освен това действат успокояващо при раздразнения.

Beaphar Veto Pure Bio Spot On Dog:

 • Натурални съставки;
 • Подхранващ и хидратиращ ефект върху кожата;
 • Подобряват външния вид на козината;
 • Успокояват раздразнена кожа;
 • Имат антибактериален, противогъбичен и противовирусен ефект;
 • Не съдържа токсични вещества или химически инсектицид;
 • Безопасни са за хората и домашните любимци;
 • Предпазват от раздразнения по кожата, предизвикани от бълхи и насекоми.

Капките могат да се използват при бременни, кърмещи и малки животни (над 6 седмици), защото съдържат безвредни за тях съставки. Действието им продължава 4 седмици. Препоръчва се използването на една пипета на всеки 4 седмици.

Куче над 30 кг - 1 пипета
цена 11 лв

Куче над 30 кг - кутия 3 пипети цена 29 лв

Репелентните капки на Beaphar – Veto Pure Bio Spot On Dog за кучета от големи породи, предпазват четириногите приятели над 30 кг от външни паразити. Това е абсолютно натурална защита срещу бълхи, комари, кърлежи и други насекоми, която действа на основата на етерични масла, известни със своите отблъскващи свойства.

Veto Pure е мощно и безопасно решение на проблема с външните паразити. То съдържа екстракт от маргоза и пиретрум (вид лайка), известни със способността си да отблъскват насекоми. Заедно с грижата за комфорта на животните обаче, капките помагат и за това те да изглеждат по-добре като подобряват вида на козината. Освен това действат успокояващо при раздразнения.

Beaphar Veto Pure Bio Spot On Dog:

 • Натурални съставки;
 • Подхранващ и хидратиращ ефект върху кожата;
 • Подобряват външния вид на козината;
 • Успокояват раздразнена кожа;
 • Имат антибактериален, противогъбичен и противовирусен ефект;
 • Не съдържа токсични вещества или химически инсектицид;
 • Безопасни са за хората и домашните любимци;
 • Предпазват от раздразнения по кожата, предизвикани от бълхи и насекоми.

Капките могат да се използват при бременни, кърмещи и малки животни (над 6 седмици), защото съдържат безвредни за тях съставки. Действието им продължава 4 седмици. Препоръчва се използването на една пипета на всеки 4 седмици.

Beaphar Cani Shield - противопаразитен нашийник за кучета против кърлежи, бълхи и пясъчни мухи

Beaphar Canishield е с активна съставка Делтаметрин, която постепенно се освобождава от полимерна матрица и идва на повърхността на нашийника. След това активното вещество се прехвърля от повърхността на нашийника до липидния слой на кожата и козината на кучето. Делтаметрин е високо липофилен (привлича се от мазнините), прониква през мастния слой на повърхността на кожата и се разпространява по цялото тяло. Активната съставка продължава да мигрира от матрица към повърхността на нашийника и в липидния слой на кожата на кучето през целия период на ефикасност на нашийника.

 • Осигурява дълготрайна защита до 6 месеца
 • Постепенно освобождаване на активната съставка
 • Лесно поставяне
 • Без мирис
 • На разумна цена
 • Нашийникът Beaphar Canishield® осигурява постоянна активност и елиминира:
  • Кърлежи (Ixodes ricinus) за период от 6 месеца. Ефикасността срещу кърлежи беше тествана в лабораторни и полеви условия.
  • Бълхи (Ctenocephalides felis) за период от 16 седмици. Ефикасността срещу бълхи се тества както в лабораторни, така и в полеви условия. Лабораторните проучвания показват 88% ефективност срещу бълхи до 22-рата седмица от поставянето на нашийника.
  • Пясъчни мухи (Phlebotomus perniciosus) - преносител на лайшманиоза, за период от 5.5 месеца. Тества се ефикасността срещу пясъчните мухи при лабораторни условия.

ПИК- противопаразитна пудра за кучета и котки.

Цена 14 лв

ПИК

ПОКАЗАНИЯ: ПИК е противопаразитна пудра за кучета и котки. Убива пълзящи паразити - бълхи, въшки, кърлежи, космояди и др. След обработка, животните са защитени от ново опаразитяване в продължение на три седмици

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: Опаковката се разклаща внимателно преди употреба. Прахът се нанася равномерно по цялото тяло на животното срещу косъма, за да се осигури достигането на препарата до кожата. За възрастни кучета са необходими 6-20 грама прах, а за малки кученца 3-5 грама прах. Продуктът не се прилага на котки на възраст по-малко от 2 месеца. Повторното третиране се прави след 2-3 седмици. За предотвратяване на реинвазиране е необходино постелята на животното да бъде сменена с нова, поръсена с препарата.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:Продуктът не се употребява в близост до риби и пчели и при котки на възраст по-малко от 2 месеца. Да се избягва попадане на препарата в очите на животното.
След употреба ръцете се измиват задължително!

Препарат за борба с пълзящи насекоми (бълхи, кърлежи, хлебарки, мравки)в жилищни помещения, около домашни любимци(постели, легла и др.), здравни и лечебни заведения, обекти за производство и продажба на храни, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, ветеринарни обекти, включително обекти за събиране, настаняване, отглеждане и транспортиране на животни.

Bayer Foresto

Bayer Foresto - каишка с действие 7-8 месеца

Противопаразитна каишка 38 см - за кучета до 8 кг
Цена 64 лв

Противопаразитна каишка 70 см - за кучета над 8 кг
Цена 70 лв

- Патентованата технология на Bayer за контролирано освобождаване, осигурява постоянно ниски, ефективни дози от активните съставки
- До 8 месеца постоянна защита за кучета и котки
- Убива бълхите, отблъсква и убива кърлежите
- Безопасен за хората и околната среда
- Водоустойчивостта осигурява продължителна защитa
- Без миризма

Цена 24 лв

За директно прилагане върху козината

Инструкции: Разклатете добре преди употреба. От дистанция около 10см, напръскайте козината до леко намокряне, срещу косъма. Използвайте гребен за да разнесете по козината и оставете спрея да изсъхне.
-       За превенция (ако няма налични паразити в козината): Повтаряйте третирането на всеки 3-4 седмици
-       За елиминиране (ако има налични паразити в козината): след прилагане оставете да изсъхне и изплакнете обилно, за да изпадат паразитите. Изчакайте докато козината изсъхне, тогава повторете третирането (втория път без изплакване).

Този продукт не съдържа химически инсектициди. Активната съставка Диметикон образува слой, функциониращ като „лепкав капан“: бълхите, кърлежите и насекомите се парализират поради физическото блокиране на техните стави. Диметикон е ефективен при всички фази на развитие на бълхите и срещу ларвите.

Предупреждения: Подходящ продукт за {котки/кучета} на възраст над 12 седмици. Само за външна употреба! Да не се използва върху наранена кожа! Пазете от деца! Избягвайте контакт с очите! В случай на контакт с очите, незабавно изплакнете с вода. Да не се прилага по време на бременност и кърмене.

 
Frontline Spray за незабавно действие 100 ml

Приложен под формата на спрей, Frontline достига максималното си действие до 4 часа. Това е идеалното решение за третиране на животни при масивно опаразитяване както и за прилагане върху много млади животни (от 2-дневна възраст).

Разгърнете козината и пръскайте срещу посоката на косъма, върху кожата на животното. Муцуната и ушите се третират с тампон или ръкавица, не пръскайте директно срещу лицевата част на главата.

Дозировката е в брой впръсквания на килограм. В случай на сериозно опаразитяване, максимална доза 6 ml на кг

Ще забележите как паразитите незабавно изпадат от козината и стават неактивни.

Активна субстанция FIPRONIL

Frontline спрей 100 мл -
цена 38 лв

Frontline Spray за незабавно действие 250 ml   

Frontline спрей 250 мл -
цена 65 лв

Frontline COMBO Spot-on 2-10kg

MERIAL Frontline COMBO Spot-on 10-20kg

MERIAL Frontline COMBO Spot-on 20-40kg

MERIAL Frontline COMBO Spot-on

Frontline Combo Spot-on за кучета - защита от бълхи, кърлежи, както и от яйцата на паразитите.

Една пипета осигурява защита срещу бълхи и кърлежи за 1 месец. Предлага защита и срещу незрелите форми на паразитите - гниди и яйца.

 • Предпазва от бълхи
 • Убива възрастните кърлежи и бълхи, както и яйцата и ларвите на бълхите.
 • Спира развитието на бълхите във всеки техен стадий (яйца, ларви, какавиди).
 • Убива кърлежите, които могат да предават опасни заболявания.
 • Водоустойчив.
 • Предлага мощно дълготрайно действие за цели 30 дни.

Съдържанието на пипетата се прилага директно върху кожата на животното на холката. Важно е препаратът да попадне върху кожата, не върху козината.

Необходими са от 24 до 48 часа за разпространението на течността от мястото на накапване до всички части на тялото. 48 часа след накапване не трябва да се къпе кучето.

Добре е да се прилага през цялата година, преди да сте открили паразити.

Осигурява постоянна защита на животните в продължение на седмици.

Производител Merial - Франция

Frontline COMBO
за кучета с тегло от 2 до 10 кг
цена 18 лв

Frontline COMBO
за кучета с тегло от 10 до 20 кг
цена 21 лв

Frontline COMBO
за кучета с тегло от 20 до 40 кг
цена 24 лв

Frontline COMBO
за кучета с тегло от 40 до 60 кг
цена 27 лв

Bolfo е каишка против бълхи и кърлежи на Bayer-Германия. Каишката е ефективна 2,5 месеца срещу кърлежи и 4 месеца срещу бълхи.

Предлага се в 2 размера:
- за малки кучета и котки - 35 см
- за големи кучета - 65 см

Оптималният ефект от действието на каишката се достига 24 часа след поставянето й на врата на животното. Активната съставка на противопаразитният нашийник е Propoxur - инсектицид от групата на карбаматите. Действието му се изразява в блокиране на ензима ацетилхолинестераза, което води до парализа на паразитите и пълно унищожаване на бълхи, кърлежи, комари, мравки, мухи, молци и други паразити

Bayer Bolfo за малки породи
дължина 38 см - цена 34 лв

 

Bayer Bolfo за големи породи
дължина 70 см - цена 38 лв

Bayer Advantix ® spot on

Advantix ® е ефективен срещу кърлежи, бълхи, пясъчни мухи, кръвосмучещи мухи и комари.
Advantix ® помага за намаляване на риска от паразитно - преносими заразни болести, опасни и за човека.

- Репелентен ефект срещу кърлежи!
Advantix ® притежава важно допълнително свойство, освен да убива, той има и отблъскващ ефект, чрез който се предотвратява закрепването на кърлежите.

- Репелентен ефект срещу пясъчни мухи и комари!
Advantix ® демонстрира отблъскващото си действие срещу Culex pipiens (комари), вариращо от 96,5% до 100%

- Срещу пясъчните мухи (Phlebotomus papatasi) Advantix ® показва повече от 90% репелентна ефикасност в продължение на три седмици. Тези мухи, могат да заразят кучета и хора с патоген, който причинява животозастрашаващо заболяване - Лайшманиоза.

- Репелентен ефект срещу кръвосмучещи мухи!
срещу мухи от вида Stomoxys calcitrans се наблюдава отблъскващ ефект в продължение на четири седмици след третиране с Advantix ®.

- Мигновен anti-feeding ефект срещу бълхите!
Бълхите спират да се хранят и умират. Женските бълхи се хранят интензивно, като за едно денонощие консумират количество кръв, еквивалентно на 15 пъти собственото им тегло, като чрез слюнката заразяват гостоприемника си с патогени, съдържащи се в нея.

Продуктът е приложим и по време на бременност, кърмене и при кученца на възраст над 7 седмици. Не се използва при котки, токсичен е за тях.

Допълнителна информация тук >

БРЕЙК ПРО ПУДРА ЗА КУЧЕТА И КОТКИ / BREAK PRO POWDER FOR DOG AND CAT

Дозировка и начин на приложение: Да се поръси тънък слой от продукта върху цялата космена покривка на животното в посока противоположна на косъма. Третирането трябва да продължи няколко седмици (2 пъти седмично) в зависимост от степента на опаразитяване.

Терапевтични показания: За унищожаване на външни паразити при кучета и котки. Действа сигурно срещу резистентни спрямо другите групи инсектицидни препарати популации от външни паразити (бълхи, въшки, кърлежи, космояди). В организма на членестоногите и топлокръвните инсекти действа като конкуриращ инхибитор на холинестеразата.

Опаковка 40 гр Цена 24 лв

Безопасност и защита здравето на хората, които работят с ВМП: Да се пази от попадане в очите, устата или носа. При контакт с продукта, засегнатото място да се измие обилно с умерена струя вода. След работа е необходимо обилно измиване с вода и сапун. Антидот: Атропин сулфат. Да се съхранява на недостъпни за деца места.Съхранение: В оригинална опаковка на сухо място при температура от 15 до 25 °С.

 

Уред за вадене на кърлежи - "писалка" с капаче от Beaphar

Тази писалка е лесен за използване инструмент, който ви помага да извадите кърлежите от тялото на вашия домашен любимец, без да оставяте главичката му вътре. Тя може да прехвърля болести в кръвообращението, поради което винаги трябва да бъде отстранявана. Удобна за работа и носене. Предлага се опакована на блистер. 

Пластмасова писалка за вадене на кърлежи - цена 15 лв

 

Метална щипка за кърлежи от Karlie, Германия

Метална щипка на блистер. Удобна и здрава, подходяща за вадене на кърлежи на кучета, котки и други домашни любимци. Лесна за почистване и дезинфекция.

Метална щипка за вадене на кърлежи - цена 15 лв

 

Design Melia Ltd - All Rights Reserved