dogcatrabbitferrethamsterParrotbirdfishTurtlelizard
Начало Специални предложения Съвети за отглежданеАко вече сте купували нашийник за кучето си, сигурно сте забелязвали, че във всеки магазин за продукти за домашни любимци има смайващо и объркващо разнообразие от поводи и нашийници.

Трудно е да се отговори на въпросите какъв размер, вид, материал и кройка да предпочетете, особено ако към тях се прибави и разнообразието на дизайнерски решения, които се предлагат.

Ето няколко съвета, с които се надяваме да ви помогнем:

Измерете обиколката на врата на кучето си. При всички нашийници, които се предлагат на този сайт, ще намерите указани точни размери. Ориентирайте се по тях, когато избирате нашийник за кучето.

ПРИМЕР: Ако обиколката на врата на кучето ви е 50 см, нашийник с обхват 45-55 см ще ви свърши чудесна работа.

Не бива да се стяга прекалено. Правилото е: трябва да можете да пъхнете пръсти под нашийника, когато е поставен. Важно е кучето ви да се чувства удобно докато го носи.

Изборът на материал и дизайнът са въпрос на лични предпочитания, но ето някои насоки:

- Кожен нашийник:

Кожата е естествен материал и има сериозни предимства. Ако е изработен качествено, нашийникът от кожа ще има много изискан вид, ще бъде непромокаем и здрав.
Недостатъците му са: Кучето ще обича да го дъвче и може да го скъса бързо. Ако е изработен от некачествени материали, може кожата да се пука при сгъване, и да се скъса много бързо.

- Найлонов:

Найлонът е един от най-здравите материали, създавани от човека. Цветовете му са устойчиви, абсолютно непромокаем е и определено не става за дъвкане.
Недостатъци: Никой не дъвче найлона с особен ентусиазъм, но е възможно кучето ви да има алергия към някои от съставките на нашийник, направен от изкуствени материали. Бъдете внимателни и ако кучето ви има чувствителна кожа, наблюдавайте шията му за нежелани реакции - обриви, сърбежи, опадала козина и др.

- Метален (верига):

Най-здравият материал за нашийници, със специално закалени звена, на практика е невъзможно кучето да го скъса или унищожи. Може да комбинирате метален нашийник с повод от друга материя. Може също да поставите кожен нашийник на кучето, но да го водите с метална верига - изборът е ваш.

Душачите вършат работа, когато тренирате кучето от едра порода да върви редом с вас, без да ви тегли непрекъснато. Трябва да внимавате да не нараните врата или гърлото на кучето, когато използвате нашийник-душач.

Найлоновите нашийници също се използват при трениране на куче и при тях рискът от нараняване на кучето е по-малък.

- Светлоотразителен нашийник:

Обикновено светлоотразителният нашийник се прави от найлон със специални светлоотразителни конци, вплетени в него. Този нашийник ще отразява светлината от фаровете и ще помогне вие и кучето ви да бъдете забелязвани през нощта.

 


Поръчка/Доставка Карта на сайта Гаранция Източници Връзки За контакт Реклама