dog cat rabbit rabbit hamster ferret Parrot bird fish Turtle lizard
Куче Котка Гризачи Чинчила Хамстер Фретка Папагал Птици Риби Костенурки Влечуги
Начало Котешка храна Мебели за котка Драскала, катерушки Къща за двор Клетка за сигурност Добавки, витамини Аксесоари за котка Легло за котка Играчки за котка Купи за храна и вода Козметика за котка Против космени топки Привличащ спрей Сух шампоан за котка Лосион за уши Лосион за очи Мокри кърпички за очи Кърпички за интимни зони Кърпички за общо почистване Дезодорант за кот. тоалетна Отблъскващ спрей Голяма кърпа от микрофибър Неутрализатор на миризми Тоалетна и аксесоари Почистване на килими, мокети, дамаски Елиминиране на миризми Спрей с успокояващи феромони Изпарител с успокояващи феромони Шампоани за котка Средства против паразити Транспортна чанта за котка Котешка тоалетна Повод и нашийник Трева за котка Врата за котка Книги за котката Най-търсени продукти Нови предложения Съвети за отглеждане на котка

Билков спрей против стрес

Натурален продукт за котки, формулиран на базата на котешката трева Nepeta Cataria - "билката на щастието", изключително привлекателна за котките, понижава стреса, намалява агресивното поведение и прекаленото мяукане. Котките се чувстват много щастливи около тази диворастяща трева. Пръскайте със спрея драскалото, леглото, транспортната чанта, играчките на котката и др. Този продукт поддържа доброто настроение и спокойствие на котката, намалява безпокойството и стреса, предизвикани от смяна на жилището, от пътуване или при разгонване.

• Спрей против стрес
• Намалява агресията, маркирането, мяукането
• Съдържа котешка трева Nepeta Cataria - неустоима за котките
• 125ml спрей-помпа
• Не оставя петна, не променя цвета на материалите

Производител Laboratorios Bilper Group - Spain

Natural anti-stress for cats is a product formulated with CATNIP, a very attractive natural ingredient that achieves a decrease in their anxiety, aggressive behaviours and excess meowing. It should be sprayed on scratching stands, sleep areas, transport cages, toys, etc. Recommended to support the well-being and tranquillity of your cat by reducing anxiety and stress in excited or uncomfortable situations, which can be a result of a change in their habitat or while in heat.  

Feliway® - спрей с успокояващи котката феромони

Няма наличност от този продукт

спрей 60 ml

 

Feliway® е естественото решение на проблемното поведението на котките - особено ако проблемите са свързани със страх, със смяна на дома, уриниране за маркиране на територия, разгонване, дране на мебели, болничен престой ...

Иновационният продукт Feliway на CEVA изключително ефективно спира поведенчески проблеми, свързани с маркиране, разгонване, безпокойство, смяна на дома, транспортиране. Feliway® дава на котките чувство на сигурност дори в нова, непозната среда, или ако попаднат в трудна за тях ситуация - например в болнична клетка, в чанта за транспортиране и др.

С Feliway® нежеланото поведение на котките се разрешава естествено - Feliway® съдържа F3 fraction - първият синтетичен аналог на котешкия лицев феромон, с който котките маркират познатата и безопасна за тях среда.

Приложение:

  • За спиране и предотвратяване маркирането с урина.
  • За спиране и предотвратяване драскането по мебели.
  • За успокояване на котката в нова или стресова среда (чанта, клетка, кола, болница, нов дом)

FELIWAY® spray
ФЕЛИУЕЙ - спрей с котешки феромони.

Свойства:
Този иновативен и патентован продукт съдържа синтетичен аналог на котешките лицеви феромони. Феромоните са химични субстанции, отделяни от животните и служат за маркиране (затвърждаване) на територия и комуникация. Котките обикновено използват феромоните за да маркират средата, която познават добре. Повърхностите, които са маркирани с тези феромони се възприемат от котката като познати и комфортни. Лицевите феромони се отделят чрез търкане на страничната част на муцуната в предмета. Тези феромони, приложени на желаното място ще предотвратят маркирането с урина. Котките маркират с урина при:

1) периоди на висока сексуална активност – “разгоненост”
2) при промяна на обичайната среда – преместване или пътуване, нова среда или нов предмет, нов човек и при всички моменти, които котките възпремат като стресови.

Маркирането с урина се характеризира с много силна миризма, въпреки, че отделеното количество урина е много малко.

Предназначение на спрея:

  • За спиране и предотвратяване маркирането с урина.
  • За спиране и предотвратяване драскането по мебели.
  • За успокояване на котката в нова или стресова среда (чанта, клетка, кола, болница, нов дом)
  • Feliway може да се използва и в други специфични случаи и Ви съветваме да обсъдите употребата с ветеринарен лекар

Дозиране и прилагане:
1) за спиране на маркирането с урина
Напръскайте Feliway направо върху мястото и върху всички ъгли (на стаята и на мебелите) от разстояние около 10 см като държете флакона със спрея във вертикално положение. Ъглите на стаята трябва да се пръскат на около 20 см височина от пода. Спрете употребата на продукта щом забележите котката да търка муцуната си на тези места и така да отделя собствени лицеви феромони. Ако това не стане продължете употребата за 1 месец. Този метод се изменя малко при следните ситуации:
• Сексуално активни (разгонени) котки
Когато мъжките котки маркират в отговор на разгонена женска наблизо (това обикновено се придружава от продължително мяукане) не е необходимо да прилагате Feliway навсякъде по ъглите, а само на местата където котката маркира – обикновено близо до врата и/или прозорец.
• Много котки на едно място
Рискът от маркиране с урина е по-голям когато има няколко котки в един дом. Feliway се прилага два или три пъти на ден на маркираните места и един път на ден на всички ъгли и изпъкнали места, които са привлекателни за котките. Feliway се предлага и като електрически дифузер за домове с много котки.
• Възрастни котки
Feliway се прилага всекидневно за 45 дни както е описано по-горе и след това на всеки 2-3 дни ако е необходимо.
Важно:
употребата на много почистващи препарати със силна миризма увеличава риска от маркиране с урина. Затова е важно тези места да не се почистват с белина и други силни детергенти.
2) за предотвратяване маркирането с урина
За да предотвратите маркирането с урина (нов дом, временно пребиваване на ново място) напръскайте Feliway на всички изпъкнали места и в ъглите веднъж на ден чрез едно натискане на спрея на разстояние около 10 см от предметите и около 20 см от пода в ъглите.
3) за спиране на драскането на мебелите
Напръскайте Feliway върху драсканото място веднъж на ден за 3-4 седмици. Осигурете подходящо място за драскане (острене на ноктите).
4) за успокояване на котката в нова среда
При пренасяне на котката в кошница, клетка или чанта напръскайте вътрешността с Feliway няколко минути преди да сложите котката. При пътуване с кола напръскайте 3-4 пъти мястото на което ще седи животното преди да го сложите там. При пътуване със самолет напръскайте всеки ъгъл от клетката. Повтаряйте ежедневно докато забележите котката да търка муцуната си на напръсканите места.
Предупреждения:
Продуктът не оставя следи или петна. Въпреки това е препоръчително да изпробвате първо на малък участък от предмета, който ще пръскате. За най-добри резултати използвайте продукта при стайна температура и разклатете преди употреба.
Запалимо! Пазете далеч от източници на възпламеняване!
Пазете на недостъпни за деца места!
Съхранявайте опаковката добре затворена на стайна температура. FELIWAY® е търговска марка на CEVA SANTE ANIMALE S.A.

Поръчка/Доставка Карта на сайта Гаранция Източници Връзки За контакт Реклама
Design Melia Ltd - All Rights Reserved