dogcatrabbitferretmouseparrotbirdfishturtlelizard
Начало Котешка храна Добавки, витамини Трева за котка Аксесоари за котка Легло за котка Играчки за котка Купи за храна и вода Противопаразитни препарати Транспортна чанта за котка Котешка тоалетна Повод и нашийник Врата за котка Книги за котката Най-търсени продукти Нови предложения Съвети за отглеждане на коткаNATURAL INSECT REPELLENT COLLAR

Първокласна натурална защита за Вашата котка с репелентния нашийник Menforsan на лаборатории Билпер.

100% натурални и безопасни репелентни съставки. Съдържа Маргоза - екстракт от дървото нийм - натурална алтернатива на синтетичните пестициди, концентриран репелент. Предотвратява опаразитяване с бълхи, кърлежи, въшки в продължение на 90 дни. Може да се използва за малки котенца, за бременни котки, както и за животни, алергични към конвенционалните инсектициди. Водоустойчив.

Производител Laboratorios Bilper Group - Spain

High quality natural collar for cats, with a concentrated repellent effect that prevents infestations from all kinds of insects. It contains Neem, natural insecticide with a 90-day protection. It can be used on kittens, pregnant cats and cats allergic to conventional insecticides. One size only, adjustable up to 30 cm, with safety clasp

ANTI-INSECTS SPOT ON FOR CATS

Противопаразитен спот-он за котки: съдържа натурални съставки - маргоза (нийм), гераниол и лавандин, - отблъскващи всички видове насекоми. Концентриран репелентен продукт.

Една пипета осигурява висококачествена натурална защита в продължение на 30 дни.

Производител Laboratorios Bilper Group - Spain

Марката Menforsan на лаборатории BILPER Labs означава качествена грижа за Вашите домашни любимци. Menforsan предлагат естествени и натурални хигиенни продукти за почистване и поддръжка. Доказано деликатната, но много ефективна козметика включва шампоани, балсами, парфюми, антипаразитни продукти, хигиенни продукти. Правилният избор на козметика значително улеснява грижите за домашните любимци. Лабораториите Bilper влагат в продуктите си забележителна комбинация от натурални природни съставки и най-новите научни познания.

Anti-insect spot-on for cats: It contains natural ingredients (Neem, Geraniol and Lavandin) to prevent and repel all kinds of insects. It provides a high protection for 30 days.

Репелентен спрей за дома Beaphar Vermicon - 400 мл

Vermicon Environmental Spray (400 мл) е идеален за използване на килими, мебели, легла за домашни любимци и други области във вашата къща, до които котката ви има достъп. Базиран на Диметикон, парализира бълхи, кърлежи и други насекоми като например комари, въшки, ларви, пясъчни мухи и др. по изцяло физичен начин. Този продукт не съдържа никакви химически инсектициди. Активната съставка Диметикон образува слой, функциониращ като „лепкав капан“: бълхите, кърлежите и насекомите се парализират поради физическото блокиране на техните стави. Диметикон е ефективен при всички фази на развитие на бълхите.

Начин на употреба: Преди употреба, затворете вратите и извадете домашни любимци от стаята. Разклатете преди употреба. Пръскайте желаната област от разстояние около 30 см.

Производител Beaphar

активна съставка диметикон

Екстракт от Маргоза (Neem), който е добре познат със своите репелентни свойства, съдържа вещества които блокират респираторния тракт на насекомите и те се задушават. Безвреден за малките котенца.

В случай на голямо опаразитяване, се препоръчва да се третира околната среда и обитаемата площ на животното с продукт, като  Home Insecticide Spray

Начин на употреба: Всяка пипета съдържа 0,4мл за едно третиране. То трябва да се повтаря на всеки 4 седмици. Отворете пипетата внимателно и я изсипете на врата на котенцето, зад  ушите. Моля имайте предвид, че препаратът може да предизвика малко обезцветяване след третиране при котките  с  бяла козина. Действието на продукта започва няколко часа след третирането.

  • Изцяло механично парализира паразитите, без токсични химически вещества
  • Иновативен противопаразитен препарат за третиране на животните и обитаваната от тях среда
  • Ефективен при всички стадии на бълхите.
  • За котки над 12 седмици.

Нетоксичният базиран на силикон (0.4% dimethicone) продукт е страхотен и напълно безопасен за употреба около деца и върху животни! Образуващият се тънък филм от активната съставка слепва ставите на паразитите и ги обездвижва. Гнидите не могат да се излюпят след обработване на средата с Вермикон. Абсолютно нетоксичен!

 

Противопаразитен нашийник за котки BIO BAND с натурални масла:

Съдържа Екстракт от Melia azadirachta (ниймово дърво); евкалиптово масло, масло от див джоджен; масло от зелен лимон. Да се използва за котки над 2 месечна възраст - поставя се около шията на котката. Излишният край се отрязва

Срок на действие 4 месеца - дължина 35 см

Напълно безопасен, включително за бременни, кърмещи или млади животни. Изключително приятен аромат, водоустойчив.

Противопаразитен нашийник за котки Ungezieferhalsband Katze с диазинон срок на действие 6 месеца - дължина 35 см

Да се използва за котки над 6 месечна възраст; дозировка: 1 нашийник на котка. Нашийникът се поставя свободно около врата на котката. Излишният край се отрязва. Нашийникът постоянно отделя Диазинон, който се разпространява по кожата и козината на котката. Бълхите, попаднали в контакт с Диазинон умират.

Да не се използва при болни животни, при котета под 6 месечна възраст, както и при бременни или кърмещи котки.

Цена 6.50 лв

ПИК

ПОКАЗАНИЯ: ПИК е противопаразитна пудра за кучета и котки. Той убива пълзящи паразити - бълхи, въшки, кърлежи, космояди и др. След обработка, животните са защитени от ново опаразитяване в продължение на три седмици

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: Опаковката се разклаща внимателно преди употреба. Прахът се нанася равномерно по цялото тяло на животното срещу косъма, за да се осигури достигането на препарата до кожата. За възрастни котки са необходими 6-9 грама прах, а за малки котенца 3-5 грама прах. Продуктът не се прилага на котки на възраст по-малко от 2 месеца. Повторното третиране се прави след 2-3 седмици. За предотвратяване на реинвазиране е необходино постелята на животното да бъде сменена с нова, поръсена с препарата.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:Продуктът не се употребява в близост до риби и пчели и при котки на възраст по-малко от 2 месеца.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ: Да се избягва попадане на препарата в очите на животното. Да се избягва вдишването на препарата, попадането му в очите и продължителния му контакт с кожата. След употреба ръцете се измиват задължително!

Препарат за борба с пълзящи насекоми (бълхи, кърлежи, хлебарки, мравки)в жилищни помещения, около домашни любимци(постели, легла и др.), здравни и лечебни заведения, обекти за производство и продажба на храни, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, ветеринарни обекти, включително обекти за събиране, настаняване, отглеждане и транспортиране на животни.

Vermicon Spray (250мл) за котки, базиран на Диметикон, парализира бълхи, кърлежи и други насекоми като например комари, въшки, ларви, пясъчни мухи и др. по изцяло физичен начин. Този продукт не съдържа химически инсектициди. Активната съставка Диметикон образува слой, функциониращ като „лепкав капан“: бълхите, кърлежите и насекомите се парализират поради физическото блокиране на техните стави. Диметикон е ефективен при всички фази на развитие на бълхите.

Инструкции: Разклатете добре преди употреба. От дистанция около 10см, напръскайте козината до леко намокряне, срещу косъма. Използвайте гребен за да разнесете по козината и оставете спрея да изсъхне.
-       За превенция (няма налични паразити в козината): Повтаряйте третирането на всеки 3-4 седмици
-       За елиминиране (има налични паразити в козината): след прилагане оставете да изсъхне и изплакнете обилно, за да изпадат паразитите. Изчакайте докато козината изсъхне, тогава повторете третирането (без изплакване).

Предупреждения: Подходящ продукт за{котки/кучета}на възраст над 12 седмици. Само за външна употреба! Да не се използва върху наранена кожа! Пазете от деца! Избягвайте контакт с очите! В случай на контакт с очите, незабавно изплакнете с вода. Да не се прилага по време на бременност и лактация.

Цена 19.90 лв

За директно прилагане върху козината

BAYER BOLFO CAT

Противопаразитна каишка за котки.

Дължина 38 см
Цена 25 лв

BAYER BOLFO CAT

Противопаразитна каишка за котки.
Bolfo® е продукт, предзначен за профилактика и лечение на кучета и котки опаразитени с бълхи и кърлежи.

Каишката е ефективна 2 месеца и половина срещу кърлежи и 4 месеца срещу бълхи.

Оптималният ефект от действието на каишката се достига 24 часа след поставянето й на врата на животното. Продължителността и ефикасността на действие на каишката зависят от дължината и състоянието на козината, от активността на животното и степента на опаразитяване.

Активната съставка на противопаразитният нашийник е Propoxur. Представлява инсектицид от групата на карбаматите. Действието му се изразява в блокиране на холинестеразата, което води до парализа на паразитите и настъпване на смърта им.

Начин на приложение:
Извадете противопаразитната каишка от опаковката и я развийте от навитото положение, в което се намира. Поставете каишката около шията на животното. При правилно поставяне на каишката трябва да остане разстояние от поне два пръста между каишката и шията на животното. В случаи, когато козината на животното е замърсена е препоръчително то да бъде изкъпано преди поставяне на каишката за достигане на оптимален ефект.

Бълхите върху животното умират няколко часа след поставяне на каишката. Кърлежите биват убивани приблизително в рамките на един ден от поставянето на каишката. Умрелите кърлежи се отделят сами от животното или с лекота могат да бъдат отстранени.

Много рядко е възможна появата на кърлежи и по време на носенето на каишката. Това са кърлежи останали скрити в козината на животното, но те ще бъдат убити и ще паднат от космената покривка без да са смукали кръв.
Бълхите могат да бъдат гостоприемници на тении, затова е препоръчително да се използват и ендопаразитициди в същото време.

Моля, обърнете внимание: Използвайте биоцидите предпазливо.
Винаги четете етикета и информацията за продукта преди употреба.
Препоръчително е да се консултирате с лекар!
Да се съхраняват на недостъпни за деца места.
Design Melia *****       All Rights Reserved