dogcatrabbitferrethamsterParrotbirdfishTurtlelizard
Начало Котешка храна Котешка къща, драскало Аксесоари за козина, нокти Козметични продукти Шампоан, омекотяващ балсам Легло за котка Играчки за котка Купи за храна и вода Транспортна чанта за котка Противопаразитни средства Котешка тоалетна Повод и нашийник Вратичка за котка Фонтан за котка Добавки, витамини Трева за котка Книги за котката Най-търсени продукти Специални предложения Съвети за отглеждане на котка
Силиконови предпазители за котешки нокти >>

Лепяща ролка за почистване

 

   


Четка за почистване


Ножици и клещи за нокти >

Хигиенни продукти, препарати за обезмирисяване, почистване, дезинфекция, за почистване на чувствителни зони - очи, уши
Furminator прочиства козината Събиране на опадала козина Четка и паста за зъби
Гребени за отстраняване на паразити Четки с косъм

Кърпа с висока абсорбция >

Комбинирани четки Четка с гумирани връхчета Разресване и прочистване на козина
Четки за фино разресване Ножици за подстригване и филиране Гумена четка за масаж и разресване

Тример острие Гребени с въртящи зъби Гребен за разплитане

още >>

още >>

още >>

още >>

още >>

още >>

още >>

още >>

още >>

Как да решим козината на котка?

Редовното почистване на козината на котката с качествен гребен или четка има много предимства както за котката, така и за вас.

Ако четкате козината поне веднъж седмично, ще премахнете опадалата козина и тази, която е на път да падне и така ще намалите значително количеството опадала козина по мебелите, пода и дрехите си. Това е лесен начин да спестите време и усилия, които иначе хвърляте, за да почиствате цялата къща. Редовното четкане на козината на котката е полезно и за самата котка - то помага за правилното разпределяне на естествените мазнини, които кожата отделя и това прави козината й по-здрава, жизнена и красива.

Ако котката е дългокосместа, редовното четкане помага да се избегне заплитането на козината, а ако дългокосместа котка бъде оставена без редовна грижа за козината, се образуват грозни заплитания и сплъстявания, които се налага да бъдат изрязвани. Висококачествени четки ще намерите тук >

Каква четка или гребен да изберем за котката?

Предлагат се голямо количество първокласни продукти за грижа за козината. Furminator е много популярна опция - той премахва нежно подкосъма, който е на път да опада, без да реже или поврежда козината на котката и без да драска кожата й. Фурминаторът е много подходящ за котки с козина в отлично състояние, която се нуждае от редовно прочистване.

Ако имате дългокосместа котка, по-добре изберете за нея гребен с широко разположени зъби, гребло с въртящи се зъби и ръкавица или четка за обиране на опадалата козина.

Късокосместа порода можете да разрешете и с гребен с по-ситно поставени зъби, гумена четка.

При късокосместа порода с много плътна и гъста козина може би е добра идея да опитате комбинирана метална четка.

Четките с бутони за лесно почистване са подходящи за всяка козина и много удобни - просто натискате бутона след като срешите котката и опадалата козина бива изхвърлена от почистващ механизъм.

Ако козината е дълга или много склонна към заплитане, използвайте детайлиращ гребен за разплитане или едноредна четка с широко разположени въртящи се зъбци. Козметика за дълга козина можете да намерите тук >

Да оформяте дължината и формата на козината на котката можете и сами, без да се налага да я водите на фризьор. Предлагаме висококачествени професионални електрически машинки за подстригване на котка , триминг остриета за котка, триминг с вградено бръснарско ножче, както и тримери за пълно прочистване на подкосъма. Ножици за подстригване, както и ножици за филиране - за красиво оформящо изтъняване на козината можете да намерите тук >

Ако желаете да изрязвате сами ноктите на котката, висококачествени клещи за нокти ще намерите на следния адрес >

Четки, удобни за къпане и оптимално нанасяне на шампоан на котка можете да намерите на следната страница >

Без значение какъв гребен или четка ще изберете, важното е да се научите да го използвате така, че да постигате оптимални резултати. Когато решите козината, правете го ПО ПОСОКА на естествения й растеж, а не срещу косъма. Бъдете внимателни при ресането и четкането на козината - кожата на котката е нежна и деликатна, внимавайте да не я драскате или скубете. Грижата за козината трябва да бъде приятно преживяване както да Вас, така и за домашните любимци. Ако котката се страхува от гребена, започнете бавно и внимателно, в началото я решете по няколко секунди на ден, всеки следващ ден малко по-дълго, докато достигнете до рутина, която да е удобна както за вас, така и за котката.

Поръчка/Доставка Карта на сайта Гаранция Източници Връзки За контакт Реклама