dogcatrabbitferretmouseparrotbirdfishturtlelizard
Всичко за птиците Клетки Малки клетки Средно големи клетки Големи клетки, волиери Аксесоари за клетка и играчки Витамини, добавки За стимулиране на пеене/говор Мултивитамини При растеж/смяна на пера За интензивен жълт цвят За интензивен червен цвят Калций - водоразтворим За развъждане За растеж на бебе-птиче За добро храносмилане Ензими и пробиотици Соли за баня Сепийна кост Минерален блок Глинен блок за папагал Пясък за птици Лакомства, крекери Храни Храни за вълнисти папагалчета Храни за канарчета, финки Храни за малки папагали Храни за средни папагали Храни за големи папагали Храни за новоизлюпени птици Храни за насекомоядни птици Храни за плодоядни и нектароядни Храни за амазонски средни папагали Храни за амазонски големи папагали Храни за африкански средни папагали Храни за африкански големи папагали Храни за австралийски дългоопашати Храни за австралийски големи Храни за лори Мека храна Яйчна храна Външна къщичка Обезпаразитяване Хигиенни продукти


Versele-Laga Yel Lux

Оцветител за интензивен жълт цвят на птиците

Versele-Laga Yel Lux
Опаковка 20 g - цена 19 лв

Versele-Laga Yel Lux
Опаковка 200 g - цена 69 лв

Производител Versele Laga - Белгия

Натурален жълт оцветител на базата на каротини (lutein). За наситена жълта окраска на перата.

  • Интензивни жълти цветове на оперението
  • Увеличава защитните сили на организма

Веднъж израстнали, перата повече не се влияят от метаболизма, те абсорбират цвета по времето, когато се формират. Приемът на YEL-LUX заедно с храната спомага за формиране на ярък жълт цвят на растящите пера. Веднъж израстнало, перото запазва цвета си до смяната му от друго перо.

Orlux YEL-LUX спомага за подсилване на жълтата окраска на вашите птици. Редовната употреба засилва красивото и равномерно жълто оперение. Добрите наследствени качества и правилното приемане на жълт пигмент докато се развиват перата, спомага за оптимална жълта окраска на птиците. Когато развъждате жълти канари, ви препоръчваме да давате Orlux Yel-lux на възрастните птици две седмици преди снасянето на първите яйца. По този начин, вие ще получите красива, наситена и равномерна жълта окраска на перата.
Orlux Yel-lux има същото засилващо цвета действие и при други птици с жълти пера по тялото.
Orlux Yel-lux се дава с меката яйчна храна. Препоръчва се също да се дава и извън развъдния сезон за поддържане на наситена и равномерна жълта окраска.

Дозировка: 1 мерителна лъжичка оцветител (=1g) на 100g мека яйчна храна.

По време на размножителния сезон: Две седмици преди снасяне на първото яйце се дава ежедневно мека яйчна храна смесена с Versele Laga Yel Lux.

За подрастващи птичета: Ако естественото оперение на птиците е със силен жълт цвят, или храната е богата на пигментация - пресни жълтъци, и пр, е достатъчно да давате добавяте наполовина по-малка доза в храната - 1 грам оцветител на 200 гр мека яйчна храна и да храните пилето ежедневно след като навърши двуседмична възраст. (1 мерителна лъжичка на 200g яйчна храна)

На изложбените птици: ежедневно през цялата година.

YEL-LUX винаги се слага в храната, не се добавя във водата

Съдържа изцяло естествени съставки - Натурални екстракти от билки, ксантофили от невен.